Aluat de placinta (varianta)

Printeaza

Aluat de placinta din: faina, untura, ulei, sare.

 

Ingrediente:Aluat de placinta (varianta)

  • 400-500 g făină
  • 1 lingură unt sau untură
  • 1 lin­guriţă ulei
  • un praf de sare
  • unt sau untură pentru uns formele

 

 

Mod de preparare:

Turnăm făina pe masă. Scoatem 2-3 linguri de făină şi le punem la o parte pentru presărat.

Facem o adîncitură în care punem untura, uleiul şi sarea. Pre­parăm coca cu apă caldă. Trebuie să ob­ţinem un aluat potrivit de tare.

Lucrăm aluatul şi, cînd este gata, îl lă­săm să se odihnească 1/2-1 oră în bu­cătărie, la cald  apoi îl tăiem în 10 bu­căţi egale.

Luăm pe rînd fiecare bucată şi o întindem cu sucitorul. Facem foi de mărimea unei farfurii obişnuite, una din ele fiind însă mai mare.

Alegem o tavă rotundă pe care o un­ge bi cu untură sau cu unt.

Ungem peste tot fiecare foaie cu unt sau cu untură, presărăm cu puţină făină şi punem una peste alta 5-6 foi, începînd cu cea mai mare. Ultima foaie nu se unge decît la urmă de tot.

Dacă untul, sau untura se preling afară, presărăm foaia cu puţină făină. Punem în sfîrşit şi această foaie peste celelalte şi o ungem.

Aşezăm acest teanc de 5-6 foi în tavă. întindem, dea­supra compoziţia de plăcintă  umplutură de carne, spanac, dovlecei, brînză etc.

Intindem şi celelalte bucăţi de aluat şi le ungem pe fiecare cu unt sau cu untu­ră. Ultima foaie o întindem ca şi pe ce­lelalte, dar nu o ungem.

Aşezăm foile peste umplutură şi tăiem marginile.

Prindem cu două degete foaia mal mare de la fund, pe margini, şi o strîngem uşor, făcînd astfel nişte nici falduri, pe care le îndoim peste plăcirtă.

Ungem în cele din urmă cu unt (sau untură) şi foaia de deasupra. Dăm la cuptor.

Plăcinta este gata în 1/2 1 oră.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.