Un altfel de budinca cu zahar ars

Printeaza

Un altfel de budinca cu zahar ars din: lapte, oua, zahar, portocala, sare, bagheta, apa.

 

Ingrediente:Un altfel de budinca cu zahar ars

  • 500 ml lapte
  • 6 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 5 linguri zahăr pentru tapetat oala cu zahăr ars
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • coajă de portocală (opţional)
  • un praf de sare
  • 1/2 baghetă tăiată cuburi şi pusă la uscat cu o zi înainte
  • 10 linguri zahăr
  • 1 l de apă pentru siropul de la final

 

Mod de preparare:

Mai întâi, topeşti cele 5 linguri de zahăr în tava care merge la cuptor.

Intinzi apoi zahărul ars uniform pe fund şi pe pereţi.

Laşi tava deoparte, să se răceas­că zahărul ars.

Intr-un castron încăpător, amesteci laptele cu cele 8 ouă, zahărul vanilat şi cu 10 linguri de zahăr, până se omogenizează şi se dizolvă zahărul.

Adaugi apoi crutoanele de pâine în castron, amesteci uşurel, să fie toate aco­perite de cremă şi le laşi minimum 30 de minute, să absoarbă cât mai mult lichid.

După aceea, verşi compoziţia în recipientul în care s-a făcut zahărul ars şi dai la cuptor, acoperit, la foc moale, într-o tavă cu apă caldă, timp de 1 oră sau până când cuţitul înfipt în budincă iese curat.

In timp ce budinca e în cuptor, arzi restul de 10 linguri de zahăr într-un ibric încăpător, stingi cu 1 litru de apă şi laşi să fiarbă siropul până scade la jumăta­te.

Când e gata budinca, o laşi să se odihnească 5 minute, după care torni cu răbdare tot siropul din ibric şi laşi la rece în frigider timp de minimum 3 ore.

Inainte de a servi, presari deasupra zahăr.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.