Aloo gobi

Printeaza

Aloo gobi

Aloo gobiUna dintre mâncărurile standard din orice restaurant indian din lume, aloo gobi este un senzaţional curry de culoare aurie.

Aloo înseamnă în hindu cartof, iar gobi conopidă. Acest curry uscat este condimentat cu usturoi, ghimbir, ceapă, tulpini de coriandru şi chimion turcesc. Un strop de curcumă îi conferă culoarea galbenă caracteristică.

Aloo gobi este o mâncare tipică pentru bucătăria indiană din regiunea nordică şi din Punjab, unde clima mai rece permite cultivarea legumelor rădâcinoase şi a celor crucifere. Mâncarea a devenit renumită datorită filmului britanic Bend it Like Beckham (Driblează ca Beckham). Unul dintre bonusurile de pe DVD îl arată pe regizorul Gurinder Chadha pregătind aloo gobi şi afirmând: „De ce să găteşti aloo gobi, dacă poţi să driblezi ca Beckham?”

Această mâncare delicioasă este în întregime vegetarianâ şi poate fi savurată şi de acele persoane care, în mod normal, evită conopida. Cu toate acestea, unele restaurante renunţă la termenul gobi, din respect faţă de cei care sunt precum Mark Twain, de părere că, de fapt, „conopida nu este nimic altceva decât o varză cu educaţie superioară.”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.