Alimente pentru energie şi vitalitate

Printeaza

Alimente pentru energie şi vitalitate  Complexul de vitamine B are un rol important în dezvoltarea şi funcţionarea corectă a muşchilor şi sistemului nervos. O alimentaţie bogată în complexul B te umple de energie şi vitalitate, chiar şi în cele mai fierbinţi zile de vară.

Banane

Unul dintre cele mai delicioase alimente sănătoase, banana este bogată în vitaminele B5 şi B6.

În plus, ele conţin vitamina C, fibre, potasiu şi 74% apă.

Dacă eşti stresată, obosită, sau nervoasă, alege o banană ca gustare şi te vei umple de energie.

Vitamina B 5, sau acidul pantotenic ajută organismul să extragă energie din carbohidraţi, grăsimi şi proteine. În plus, ajută la producerea de celule roşii în sânge şi reglează producţia de hormoni din glandele suprarenale.

Vitamina B6 ajută organismul în caz de sindrom premenstrual, pietre la rinichi şi boli de inimă.

Caju

Alunele caju sunt pline de Vitamina B3 (niacină), Vitamina B1 (tiamină) şi Vitamina B6.

Pe lângă gustul dulceag, alunele caju oferă multă energie, puţine grăsimi şi sunt adesea folosite în preparatele sănătoase ale bucătăriei raw vegane.

Vitamina B3 este folosită de organism pentru prevenirea şi tratarea problemelor cardiace, în caz de rezistenţă la insulină, artrită, migrene, etc. Dar atenţie, suplimentele pot conţine doze nesănătoase, deci este mai bine să o luaţi din alimentaţie.

Migdale

Migdalele conţin vitamina B2 (riboflavină), Vitamina B1 (tiamină), B5, B3, B6 şi B9 (acid folic).

În plus, ele conţin vitamina E, magneziu, fier şi proteine.

Vitamina B1, sau tiamina ajută corpul să consume corect energia din hrană şi se pare că ajută bolnavii de Alzheimer. În plus, studiile arată că vitamina ajută bolnavii de epilepsie care se tratează cu fenitoină.

 

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.