Alfajores cu nuci Pecan

Printeaza

Alfajores cu nuci Pecan din: amidon, faina, unt, zahar pudra, praf de copt, bicarbonat, otet, vanilie, oua, sare, nuci pecan, ciocolata, frisca.

Ingrediente:Alfajores cu nuci Pecan

  • 150 g amidon
  • 100 g făină
  • 115 g unt
  • 75 g zahăr pudră (se poate pune şi tos)
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbo­nat de sodiu stins cu o lingură de oţet
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 2 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • jumătăţi de nuci pecan
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Făina cernută, o amesteci cu amidonul şi cu praful de copt, într-un bol. Untul împreună cu zahărul le mixezi la viteză mare pentru 3 minute, apoi adaugi bicarbonatul de sodiu stins cu o lingură de oţet, esenţa şi gălbenuşurile şi mai mixezi încă 30 de secunde.

Adaugi amestecul de făină în 3 etape, mixând la vi­teza cea mai mică. Pui compoziţia în folie alimentară şi o dai cel puţin 1 oră la frigider, sau o laşi peste noapte, dar atunci trebuie scos cu 15-20 de minute înainte de folosire, pentru a fi la tempera­tura camerei. întinzi aluatul într-o foaie de 5 mm grosime şi tai forme cu diametrul de 3,5-4 cm.

Le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le coci 8-10 minute, în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Le laşi să se răcească pe un grătar. Ciocolata o topeşti împreună cu frişca. Glazurezi fiecare fursec cu ciocolată şi pui deasupra jumă­tate de nucă pecan.

Le laşi 2 ore, apoi le poţi servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.