Alfajores cu nuci Pecan
PrinteazaAlfajores cu nuci Pecan din: amidon, faina, unt, zahar pudra, praf de copt, bicarbonat, otet, vanilie, oua, sare, nuci pecan, ciocolata, frisca.
- 150 g amidon
- 100 g făină
- 115 g unt
- 75 g zahăr pudră (se poate pune şi tos)
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu stins cu o lingură de oţet
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 2 gălbenuşuri
- un praf de sare
- jumătăţi de nuci pecan
- 100 g ciocolată cu lapte
- 50 ml frişcă
Mod de preparare:
Făina cernută, o amesteci cu amidonul şi cu praful de copt, într-un bol. Untul împreună cu zahărul le mixezi la viteză mare pentru 3 minute, apoi adaugi bicarbonatul de sodiu stins cu o lingură de oţet, esenţa şi gălbenuşurile şi mai mixezi încă 30 de secunde.
Adaugi amestecul de făină în 3 etape, mixând la viteza cea mai mică. Pui compoziţia în folie alimentară şi o dai cel puţin 1 oră la frigider, sau o laşi peste noapte, dar atunci trebuie scos cu 15-20 de minute înainte de folosire, pentru a fi la temperatura camerei. întinzi aluatul într-o foaie de 5 mm grosime şi tai forme cu diametrul de 3,5-4 cm.
Le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le coci 8-10 minute, în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Le laşi să se răcească pe un grătar. Ciocolata o topeşti împreună cu frişca. Glazurezi fiecare fursec cu ciocolată şi pui deasupra jumătate de nucă pecan.
Le laşi 2 ore, apoi le poţi servi.
Pofta buna!