Ailloli

Printeaza

Ailloli din: usturoi, galbenus, suc de lamaie, mustar, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ailloli

  • 4-6 căţei de usturoi (cu cât sunt mai mari, cu atât mai bine)
  • 3 gălbenuşuri
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 30 ml de suc de lămâie sau oţet
  • 1/2 linguriţă muştar de Dijon
  • 480 ml (2 căni) de ulei

 

Mod de preparare:

Taiaţi mărunt usturoiul şi puneţi-l într-un bol (de inox sau de lemn). Adăugaţi toate celelalte ingrediente, în afară de ulei.

Bateţi cu telul pentru ca amestecul să devină omogen şi gros. Adăugaţi uleiul, picătură cu picătură, având grijă să fie bine încorporat în amestecul de bază înainte de a picura din nou.

După ce alilloli s-a legat, puteţi turna uleiul mai repede. Dacă amestecul devine prea gros, diluaţi cu puţin oţet sau suc de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.