Acquacotta (Apa coapta)

Printeaza

Acquacotta din: o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline extravirgin, două cepe roşii, 375 g ardei mici (dulci), trei tulpini de ţelină, 500 g roşii despieliţate şi desămânţate, sare, piper, opt căni cu apă, trei ouă, o jumătate de cană de parmezan ras, opt felii de pâine de ţară, uscate, un căţel de usturoi.

Ingrediente:Acquacotta

  • o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
  • două cepe roşii
  • 375 g ardei mici (dulci)
  • trei tulpini de ţelină
  • 500 g roşii despieliţate şi desămânţate
  • sare
  • piper
  • opt căni cu apă
  • trei ouă
  • o jumătate de cană de parmezan ras
  • opt felii de pâine de ţară
  • un căţel de usturoi

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte uleiul de măsline şi se sotează în el ceapa tăiată felii. Se adaugă ardeii, ţelina tăiată, se sotează 10 minute. Se asezonează cu sare şi piper. Se lasă la foc mic.

Se toarnă apa şi se fierbe totul împreună. Ouăle şi brânza se bat separat într-un vas, adăugându-se puţin câte puţin în supă. Se mai asezonează cu sare şi piper, dacă este nevoie. Se rup bucăţi de pâine, se pun în farfuriile de supă, împreună cu câteva feliuţe de usturoi.

Se toarnă supa fierbinte şi se serveşte imediat.

 

Acquacotta

Acquacotta

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.