9 Idei pentru Craciun – usor de preparat si delicioase

Printeaza

9 Idei pentru Craciun: Crăciunul aduce cu sine o atmosferă magică și un sentiment de căldură și bucurie, iar pregătirile pentru această sărbătoare specială sunt pline de anticipare și entuziasm.

De la decorarea casei cu lumini strălucitoare și ornamente festiv colorate până la pregătirea unor mese îmbelșugate și gătirea de bunătăți dulci pentru a împărtăși cu cei dragi, există o mulțime de idei și tradiții care fac din Crăciun un moment de neuitat în fiecare an.

Indiferent dacă alegem să petrecem Crăciunul în familie, cu prietenii sau în comunitatea noastră, este o ocazie specială de a ne conecta cu cei dragi și de a celebra spiritul generos al sărbătorii.

Astfel, în această perioadă, este minunat să explorăm idei și inspirații care să aducă bucurie și sărbătoare în fiecare aspect al vieții noastre, de la gătit și decorare până la cadouri și momente de calitate petrecute împreună.

Idei pentru Craciun:

Serbet_de_mango_cu_gheata_03

Reteta zilei: Serbet de mango cu gheata

Serbet de mango cu gheata din: mango, limeta, gheata. Ingrediente:  2 mango 1/2 limeta, stoarsa 2 cupe de gheață Mod de preparare: Curatati si maruntiti mango. Se transferă la blender împreună cu suc de lămâie. Procesari pana se omogenizeaza. Adaugati gheata si omogenizati din nou. Transferati in pahare si serviti imediat. Serbet de mango cu […]

Salata_de_orez_cu_legume_05

Reteta zilei: Salata de orez cu legume

Salata de orez cu legume din: orez negru, ardei gras, ceapa verde, rosie, mozzarella, salata creata, busuioc, menta, lamaie, mustar dijon, ulei de masline, sare, piper, usturoi. Ingrediente:  2 cesti de orez negru fiert, la temperatura camerei 1/2 ardei gras roșu, tăiat cuburi 1/2 ardei gras galben, tăiat cuburi 4 cepe verzi, tăiate în felii […]

Tarta_cu_piersici_si_vanilie_07

Reteta zilei: Tarta cu piersici si vanilie

Tarta cu piersici si vanilie din: piersici, zahar pudra, coniac, vanilie, unt, aluat foietaj, faina. Ingrediente:  4-5 piersici 1/2 cană zahăr pudră 1/2 ceasca coniac 1 pastaie de vanilie 4 linguri de unt, tocat aluat foietaj 1 parf de faina Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 160C. Intindeti foietajul pe o suprafață cu faina. Se […]

Bruschete_cu_branza_si_salata_de_ardei_copt_05

Reteta zilei: Bruschete cu branza si salata de ardei copt

Bruschete cu branza si salata de ardei copt din: bagheta, ulei de masline, ardei gras, stafide, capere, otet balsamic, miere, ulei de masline, sare, piper, crema de branza, patrunjel. Ingrediente:  1 bagheta, feliata 1/4 cană ulei de măsline 1 ardei gras galben 1 ardei gras roșu 1/4 ceașcă stafide 1 lingura capere, tocate 1 lingurita […]

Cocktail_mojito_cu_aroma_de_capsuni_07

Reteta zilei: Cocktail mojito cu aroma de capsuni

Cocktail mojito cu aroma de capsuni din: menta, suc de lamaie, piure de capsuni, apa minerala, zahar, limeta. Ingrediente:  ¼ cană frunze de menta 30 ml suc de lămâie proaspăt 45 gr piure de capsuni 60ml rom alb 2 căpșuni, felii 45 ml apa minerala Ingrediente piure de capsuni: 500gr capsuni 2 linguri de zahăr […]

Pasta_de_peste_afumat_06

Reteta zilei: Pasta de peste afumat

Pasta de peste afumat din: condimente pentru peste, macrou, maioneza, coriandru, lamaie, ardei iute, sare, piper alb, ceapa murata. Ingrediente:  condimente pentru peste 12 fileuri macrou 1 cană maioneza 3 linguri de coriandru tocat 1 lamaie 2 ardei iuti, cubulete 1/2 linguriță sare 1/2 lingurita piper alb Ingrediente garnitură: ardei iute feliat ceapa murata frunze […]

Pui_in_crusta_de_branzeturi_07

Reteta zilei: Pui in crusta de branzeturi

Pui in crusta de branzeturi din: sos, otet de vin alb, ulei de masline, apa, piept de pui, ulei de masline, rosii, ricotta, mozzarella, parmezan, sare, piper, nucsoara. Ingrediente:  1 borcan sos, dupa preferinta ⅓ cana oțet de vin alb ⅓ cana ulei de măsline ⅓ cana apă 6 buc piept de pui 2 linguri […]

Ciuperci_umplute_cu_sos_pesto_05

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu sos pesto

Ciuperci umplute cu sos pesto din: ciuperci, salata creata, nuci de pin, parmezan, usturoi, ulei de masline, sare grunjoasa, avocado, branza, sare, piper. Ingrediente:  3 ciuperci mari curatate si spalate 2 cani salata creata 1-2 linguri nuci de pin 1/3 ceasca parmezan proaspat ras 3 catei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1 praf […]

Cocktail_mojito_05

Reteta zilei: Cocktail mojito

Cocktail mojito din: zahar, piersici, menta, rom alb, apa cu lamaie, gheata. Ingrediente:  1 ceasca de zahar (amestecat cu ¾ cana de apa fierbinte, pentru a forma sirop simplu) 3 piersici, fără sâmburi și feliate 1 legatura de frunze de menta 200-240 ml rom alb 1 l apa cu aroma de lamaie gheata Mod de […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.