Bors cu carnati si legume din: ceapa rosie, telina, morcov, ardei capia, slaninuta afumata, carnat babic, orez, cartofi, bors, patrunjel, leustean, sare. Ingrediente: 2 cepe rosii 1 telina mica 1 morcov 1 ardei capia 150 g slaninuta afumata 200 g carnat babic 100 g orez 2 cartofi 1 l bors patrunjel leustean sare Mod […]
9 Ciorbe simple si rapide
PrinteazaCiorbe simple si rapide. Ciorbele reprezintă o categorie importantă de mâncăruri în bucătăria tradițională din multe țări, și au un rol semnificativ în gastronomie din mai multe perspective.
Ciorbele sunt extrem de diverse și pot fi găsite în numeroase variante în întreaga lume. Fiecare cultură și regiune are propriile sale rețete și tehnici de preparare a ciorbelor.
De exemplu, în România există ciorbe precum ciorba de pui, ciorba de legume, ciorba radauteana, sau ciorba de potroace, fiecare având arome și ingrediente specifice.
Ciorbe simple si rapide:
Ciorba de burta cu verdeata
O reteta delicioasa de ciorba de burta cu: burta de vita, oase de vita, telina, pastarnac, frunze de dafin, sare, boabe de piper, otet, oua, smantana, usturoi, patrunjel verde. Ingrediente: 2 oase de vită 1,5 kg burtă de vită 1 telină 1 bucată păstâmac 2 frunze dafin sare câteva boabe de piper oţet 4 gălbenuşuri […]
Ciorba de fasole verde cu rosii felii
Ciorba de fasole verde cu rosii felii din: fasole pastai, rosii, ardei, ceapa, cimbru, ulei, verdeata, sare. Ingrediente: 1 kg fasle pastai 500 g rosii 1 ardei 1 ceapa 1 crenguta de cimbru ulei verdeata tocata sare Mod de preparare: Curăţaţi fasolea şi o spălaţi, o rupefi bucăţi de 2-3 cm şi o puneţi […]
Ciorbiţă de pui cu broccoli
Ciorbiţă de pui cu broccoli din: aripi de pui, mazare, fasole rosie, ceapa, morcov, ardei, radacina de patrunjel, dovlecel, vinete, broccoli, patrunjel verde, sare, bors, piper, busuioc, tarhon, ardei iute. Ingrediente: 6 aripi de pui 50 g boabe mazare uscata 100 g boabe fasole rosie ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ardei 70 […]
Bors taranesc de vacuta
O reteta delicioasa de bors taranesc cu: piept de vita, burta de vita, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ardei capia, rosii, leustean verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de vită 1 kg burtă de vită prefiartă 1 ceapă 2 morcovi potriviţi 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 ardei […]
Ciorbă de fasole verde cu ceapa si patrunjel verde
Ciorbă de fasole verde cu ceapa si patrunjel verde din: fasole verde, bors, oua, ceapa, patrunjel verde, paine, unt, sare. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 l bors 5 oua 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde 5 felii paine 40 g unt sare Mod de preparare: Pui fasolea la fiert, tăiată bucăţi, a cu […]
Ciorba de porc cu agrise si lamaie
O reteta delicioasa de ciorba cu:pulpa de porc, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, cartofi, ardei gras, ulei, agrise, lamaie, smantana, pulpa de rosii, boia de ardei, maghiran, frunze de telina, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 1 ceapă 1 morcov mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 2 cartofi potriviţi […]
Ciorbă de curcan cu legume si taitei
O reteta delicioasa de ciorba cu: carne de curcan, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, taitei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 spate de curca 600g gâturi’de curcăn 2 cepe 2 morcovi 1 telină mică 1 ardei gras 150 taitei 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert spatele de curcan tăiat în […]
Borş de vită cu leustean
O reteta delicioasa de bors cu: carne de vita, ceapa, morcov, ulei, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: 800g piept de vită 3 cepe 2 morcovi 100 ml ulei 1 litru borş 1 leg/leuştean săre piper Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi, puneti-le la fiert în 3 I apă cu 1 linguriţă sare. Căliţi […]
Pofta buna!