8 Supe simple si gustoase

Printeaza

Supa este o mâncare lichidă sau semilichidă, preparată în principal prin fierberea ingredientelor în apă sau alt lichid (cum ar fi bulion, zeamă de carne, lapte sau apă cu adaos de legume, carne, pește sau alte ingrediente). Supele sunt o parte importantă a bucătăriilor din întreaga lume și pot varia semnificativ în funcție de ingredientele folosite, metoda de gătire și cultura culinară a regiunii.

Supele sunt apreciate pentru că sunt ușor de preparat, hrănitoare și pot fi adaptate pentru a se potrivi gusturilor și preferințelor individuale. Ele pot fi consumate ca fel principal, aperitiv sau chiar ca remediu pentru răceală sau gripă, deoarece sunt revigorante și reconfortante. Supa este, de asemenea, o sursă bună de hidratare, în special în cazul supele lichide.

În plus, supele sunt adesea considerate a avea beneficii pentru sănătate, deoarece pot fi bogate în nutrienți, vitamine și minerale, în funcție de ingredientele folosite. Cu toate acestea, valorile nutriționale pot varia în funcție de ingredientele și metodele de gătire utilizate.

 

Supe simple si gustoase:

Supa de praz cu crutoane

Supa_de_praz_cu_crutoane

Supa de praz cu crutoane din: praz, cartofi, concentrat de pui, sare, piper, crutoane. Ingrediente: 4 fire praz 3-4 cartofi un cub concetrat de pui sare piper pentru servit: crutoane…

Read more »

Supa de dovlecei cu parmezan

Supa_de_dovlecei_cu_parmezan

Supa de dovlecei cu parmezan din: dovlecei, concetrat de legume, smantana, ulei, patrunjel, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 6 dovlecei un cub concentrat de legume 150 ml smantana o lingurita ulei…

Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu legume

Supa_de_pui_cu_legume_05

Supa de pui cu legume din: pui, morcovi, telina, mazare, cimbru, turmeric, concentrat de pui, sare, piper, fidea. Ingrediente: 1 pui, portionat 2 morcovi, cuburi 4-5 tulpini de telina, cuburi…

Read more »

Reteta zilei: Supa de dovleac cu lapte de cocos

Supa_de_dovleac_cu_lapte_de_cocos_07

Supa de dovleac cu lapte de cocos din: ulei de canola, usturoi, ceapa, morcov, zahar brun, pudra de curry, ghimbir, scortisoara, piure de dovleac, supa de legume, lapte de cocos,…

Read more »

Supa rece de castraveti cu marar

Supa_rece_de_castraveti_cu_marar

Supa rece de castraveti cu marar din: castravete, marar, ceapa verde, supa de legume, iaurt, smantana, piper, sare. Ingrediente: 1 castravete de seră + câteva felii pentru decor 1 legătură…

Read more »

Minestrone cu parmezan

Minestrone_cu_parmezan

Minestrone cu parmezan din: fasole, linte verde, fasole verde, ulei de masline, ceapa, paste fainoase, praz, morcov, telina, patrunjel, oregano, busuioc, suc de rosii, pasta de rosii, parmezan, sare, piper.…

Read more »

Supa de gulii cu branza si cascaval

Supa_de_gulii_cu_branza_si_cascaval

Supa de gulii cu branza si cascaval din: gulii, ceapa, unt, supa de pasae, gris, branza topita, sare, piper, patrunjel, ou, smantana, paine, cascaval, ardei iute. Ingrediente: 3 gulii 1…

Read more »

Supa de mazare cu seminte de pin

Supa_de_mazare_cu_seminte_de_pin

Supa de mazare cu seminte de pin din: sos pesto, seminte de pin, suc de lamaie, sare, ceapa verde, mazare, apa. Ingrediente: 4 linguri sos pesto 2 linguri seminte de…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.