5 Retete de Zacusca

Printeaza

5 Retete de Zacusca: Zacusca este adesea servită ca aperitiv, întinsă generos pe pâine proaspătă sau prăjită, și este un favorit în lunile de iarnă pentru gustul său care aduce aminte de zilele calde de vară.

Nu numai că este delicioasă, dar zacusca este și un exemplu strălucit de conservare a produselor de sezon în bucătăria tradițională românească.

Zacusca cu gogosari

Reteta de zacusca de ardei capia

Reteta de zacusca de ardei capia din: ardei capia, gogosari, ceapa, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 5 kg ardei capia roşii 1 kg gogoşari 1/2 kg ceapă 1/2 l ulei 2 linguri de zahăr sare piper   Mod de preparare: Gogoşarii, ardeii capia şi ceapa se pregătesc ca în reţeta precedentă. în uleiul încins se […]

Zacusca de ghebe (sau alte ciuperci)

Zacusca de vinete cu ardei si gogogsari

Zacusca de vinete cu ardei si gogogsari din: vinete, ardei, gogosari, ceapa, rosii, ule, dafin, sare, piper. Ingrediente: 4 kg vinete 2 kg ardei capia 2 kg gogoşari 1 kg ceapă 3 kg roşii 1/2-1 l ulei foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacără (sau pe jăratic), se curăţă […]

Zacusca de fasole verde cu usturoi

Zacusca de fasole verde cu usturoi

Zacusca de fasole verde cu usturoi din: fasole verde, ceaoa, usturoi, morcovi, bulion, ardei capia, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 2 kg fasole verde 2 kg ceapă 1 kg morcovi 400 g bulion 1 kg ardei capia 2-3 căpăţâni usturoi 500 ml ulei sare Mod de preparare: Fasolea verde păstăi se curăţă, se spală, se pune […]

Zacusca de legume cu untdelemn

Zacusca de ciuperci cu ardei

Zacusca de ciuperci cu ardei din: ciuperci, gogosari, ardei, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 kg gogoşari 2 kg ardei capia 3 kg roşii 1/2 kg ceapă 1/2 l ulei foi de dafin sare piper Mod de preparare: Gogoşarii, ardeii capia, roşiile şi ceapa se pre­gătesc ca în reţeta precedentă. […]

Zacusca de ghebe (sau alte ciuperci)

Retete de post: zacusca de ciuperci

Retete de post: zacusca de ciuperci din: ciuperci, arpagic, masline, ceapa, ulei, bulion, verdeata, lamaie, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g arpagic 200 g măsline 200 g ceapă 150 g ulei 100 g bulion 1 legătură verdeaţă 50 g zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: După ce s-au curăţat şi spălat, ciupercile […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.