5 alimente pentru o sănătate de fier

Printeaza

5 alimente pentru o sănătate de fierAlimentaţia sănătoasă şi exerciţiile fizice reprezintă elementele principale ale unui stil de viaţă sănătos. Este important să alegem alimentele potrivite pentru corpul nostru şi pentru ritmul zilnic, cu toate că există câteva produse care au beneficii fantastice pentru oricine le introduce în meniul obişnuit.

1. Fructele: în topul listei nutriţioniştilor şi medicilor se află fructele. De toate felurile, cât mai colorate şi mai diversificate, toate au mari beneficii pentru organismul uman.

Conţin o gamă largă de vitamine şi minerale şi, în acelaşi timp, sunt şi foarte gustoase. Pe lângă efectele care se văd la interior, consumul fructelor aduce beneficii directe şi la exterior, pentru că pielea devine mai netedă şi mai luminoasă, iar părul mai puternic şi mai strălucitor.

Foarte indicate sunt fructele roşii, care sunt recunoscute ca antioxidanţi, ajutând la prevenirea îmbătrânirii premature şi a bolilor cardiovasculare.

2. Legumele: din aceeaşi categorie a „doctorilor personali” fac parte şi legumele, mai ales că în sezonul cald salatele devin vedetele oricărei mese. Asezonate cu semniţe şi cu un dressing făcut tot din ingrediente naturale, legumele ajută la păstrarea unui organism tânăr, hidratează celulele şi au şi un număr redus de calorii.

3. Iaurtul cu probiotice: nutrienţii esenţiali din iaurt, precum calciul şi potasiul, au rol important în transmiterea influxului nervos, iodul contribuie la funcţia cognitivă normală, fosforul are un rol activ în fiziologia celulei nervoase, zincul are rol de protecţie în cazul stresului oxidativ, vitaminele din grupul B contribuie la buna desfăşurare a activităţii nervoase şi reducerea oboselii, fosfolipidele au rol esenţial la nivelul membranei celulare, iar proteinele au rol de construcţie.

4. Cerealele integrale: sunt foarte hrănitoare şi aduc organismului un aport redus de calorii. Ele sunt recomandate şi în curele de slăbire, pentru că reuşesc să fie alimentul ideal pentru o sănătate de fier, combinată cu un aspect fizic armonios.

Sunt foarte bogate în nutrienţi esenţiali şi previn astfel supraalimentarea.

5. Nucile: despre nuci toată lumea ştie că sunt recomandate în orice moment al zilei şi în orice combinaţie. Ajută sistemul circulator să-şi menţină funcţiile normale, iar substanţele pe care le conţin sunt foarte eficiente în prevenirea bolilor cardiovasculare.

Consumul de nuci curăţă vasele de sânge şi ajută fluxul sangvin să circule fluid, în condiţii normale, fapt care îmbunătăţeşte şi activitatea cerebrală.

Toate aceste alimente se regăsesc în topul ierarhiei unei alimentaţii sănătoase din punctul de vedere al aportului de nutrienţi esenţiali, cu un număr redus de calorii.

Legătura dintre alimentaţia sănătoasă şi beneficiile fizice şi emoţionale rezultă din comunicarea bidirecţională dintre creier şi sistemul digestiv – care conţine sistemul nervos enteric, considerat cel de-al doilea creier al organismului uman.

 

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.