28 de restaurante si fast-food-uri din Bucuresti, amendate pentru nereguli grave (alimente expirate sau fara acte de provenienta)

Printeaza

28 de restaurante si fast-food-uri din Bucuresti, amendate pentru nereguli grave 28 de restaurante si fast-food-uri din Bucuresti au fost amendate de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului pentru nereguli grave, iar 3 dintre ele obligate sa isi opreasca temporar activitatea, pana la remedierea problemelor, anunta Digi 24.

Inspectorii ANPC au descoperit la cele 28 de restaurante si fast-food-uri alimente expirate sau fără documente de proveninţă, frigidere insalubre, mâncare recongelată sau ouă păstrate la temperatura camerei. Vezi in articol lista completa cu cele 28 de restaurante.

În urma controalelor au fost aplicate amenzi in valoare totala de 147.000 de lei, iar trei restaurante au fost obligate de ANPC să işi oprească temporar activitatea, până la remedierea problemelor.

Inspectorii ANPC au scos de la comercializare 185 de kilograme de carne şi 60 de bucăţi de lipii.

Lista restaurantele unde s-au găsit nereguli:

  • Cofetărie Franţuzească
  • Restaurant Beirut
  • Restaurant Zaitone
  • Restaurant Divan
  • Restaurant Picolo Mondo
  • Restaurant Vaca MUUU
  • Restaurant Yoshi
  • Restaurant Arăbesc Sis Kebab,
  • Four Season
  • La Oriental
  • Tarboush restaurant
  • Sultan
  • Restaurant Marele Zid
  • Restaurant Templul Soarelui
  • Memos
  • Karamna
  • El Bacha
  • L’Incontro
  • Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc
  • Tripoli- restaurant cu specific libanez
  • Restaurant No Name
  • Restaurant Coin Vert
  • Zen Sushi
  • Restaurant CHONG Quing
  • Restaurant Indian
  • Bozan Usta – Fast Food cu specific turcesc
  • Dristor Doner Fast Food
  • Restaurant Chineese Garden
    Principalele nereguli constatate de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului:- utilizarea de materiii prime si semipreparate cu data limita depasita;

    – aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;

    – utilizarea de semipreparate supuse  operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;

    – spatii frigorifice  care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;

    – semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avaea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;

    – lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;

    – lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;

    – depozitarea in aceeasi camera frigorifica  de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi);

    – materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;

    – nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;

    – depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;

    – graficul de temeperatura nu era completatat la zi;

    – lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.

Articol preluat de aici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.