25 de Supe simple si rafinate

Printeaza

Supa este o mâncare lichidă sau semilichidă, preparată în principal prin fierberea ingredientelor în apă sau alt lichid (cum ar fi bulion, zeamă de carne, lapte sau apă cu adaos de legume, carne, pește sau alte ingrediente). Supele sunt o parte importantă a bucătăriilor din întreaga lume și pot varia semnificativ în funcție de ingredientele folosite, metoda de gătire și cultura culinară a regiunii.

Supele sunt apreciate pentru că sunt ușor de preparat, hrănitoare și pot fi adaptate pentru a se potrivi gusturilor și preferințelor individuale. Ele pot fi consumate ca fel principal, aperitiv sau chiar ca remediu pentru răceală sau gripă, deoarece sunt revigorante și reconfortante. Supa este, de asemenea, o sursă bună de hidratare, în special în cazul supele lichide.

În plus, supele sunt adesea considerate a avea beneficii pentru sănătate, deoarece pot fi bogate în nutrienți, vitamine și minerale, în funcție de ingredientele folosite. Cu toate acestea, valorile nutriționale pot varia în funcție de ingredientele și metodele de gătire utilizate.

25 de Supe simple si rafinate

Supe simple si rafinate:

Supa crema de legume cu bulion

Reteta zilei: Supa crema de legume cu crutoane

Supa crema de legume cu crutoane din: unt, ceapa usturoi, morcovi, telina, vin alb, broccoli, supa de pui, sare, piper, smantana, branza, nucsoara, paine, unt topit. Ingrediente pentru supa:  3 linguri unt nesărat 2 cepe tocate 4 catei de usturoi, zdrobit 2 morcovi, tocati 1 tulpină telina, tocata 1/2 cana vin alb 1 broccoli, rupt […]

Supa de rosii cu melcisori

Supa de rosii cu melcisori Ingrediente: 1 kg roşii 100 g melcişori 500 g carne de vită 2 morcovi 1 ceapă 2 linguri cu ulei 1 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Taie carnea de vită cubuleţe şi pu­ne-o la fiert în apă cu sare şi ceapa întreagă. Separat, spală roşiile, taie-le în […]

Supă de linte

Supă de linte Ingrediente: 200 g linte o ceapă mare un morcov o rădăcină de pătrunjel doi căţei de usturoi o lingură de ulei un fir de cimbru 2.500 ml apă sare după gust   Mod de preparare: Se alege lintea, se spală bine şi se pune la fiert. Zarzavatul se spală sub jet de […]

Supă de morcov cu cocos

Supă de morcov cu cocos Ingrediente: 1.500 ml apă doi mor­covi o ceapă 4 linguri de smântână o jumătate de linguriţă de zahăr o lin­gură de unt două linguri de miez de nucă de cocos ras sare pătrunjel   Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă şi se taie pe lung, în fâşii foarte […]

Supă de legume cu peşte

Supă de legume cu peşte Ingrediente: două kg peşte 3 morcovi 4 cartofi 100 ml ulei de măsline 3 dovlecei 5 cepe mici (arpagic) ţelină 3 roşii o lingură de pastă de tomate 50 ml zeamă de lămîie sare piper   Mod de preparare: Curăţă şi spală peştele, apoi taie-l în porţii egale, de mărime […]

 

Supa crema de ciuperci cu busuioc

Supa crema de ciuperci cu busuioc Ingrediente: 700 g ciuperci de pădure 600 ml supă de pui 200 ml smântână groasă 4 căţei de us­turoi ulei de măsline 4 crengu­ţe de pătrunjel sare, piper 4 crenguţe de busuioc   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile. Se curăţă busuiocul şi se toacă mărunt. Se curăţă şi […]

Supa de ardei umpluti cu carne

Supa de ardei umpluti cu carne Ingrediente: 3 si 1/2 l apa 1 kg ardei grasi potriviti (de la congelator sau din saramura) 800 g carne (400 g vita, 400 g porc) 100 g orez 1 ou 2 cepe albe potrivite 5 morcovi potriviti 2-3 radacini de patrunjel 1 telina mai marisoara frunza de telina […]

Supa de praz cu condimente

Supa de praz cu condimente Ingrediente: 4 fire de praz 1 l apa 2 linguri unt sare piper 4 felii paine alba sau neagra (dupa gust) 1 lingura condimente 2 galbenusuri 100 ml lapte   Mod de preparare: Se spala prazul, se curata foile mai aspre care se invelesc si partile verzi de la coada, […]

Supa de rata cu taitei si zeama de lamaie

Supa de rata cu taitei si zeama de lamaie Ingrediente: 1 rata 3-4 l apa 2-3 cepe rosii potrivite 1 radacina patrunjel 1/2 lingurita boia de ardei iute sare 1 lamaie zemoasa piper boabe si macinat taietei de casa (fideluta) patrunjel verde   Mod de preparare: Alegi o rata grasa si nu prea tanara. Rata […]

Supa de macaroane de post

Pui la fiert 3 l de apă şi, când clocoteşte, pui 1 păstâmac, 1 pătrunjel, 3 morcovi, 1 ceapă mică, 1 ardei, toate tăiate mărunt Când zarzavatul e fiert, pui macaroane (fără ou) şi o lingură de pastă de roşii  sau bulion. Potriveşti de sare, condimente, iar la sfârşit adaugi un pic de ulei şi […]

Supa de lamaie cu galuste din albus

Supa de pui cu galuste de gris

Supa de pui cu galuste de gris din: morcovi, patrunjel, ceapa si pui. Poate de intereseaza si: Supa de pui cu galuste Supa de pui cu galuste si patrunjel Supa de pui cu galuste si morcov Supa de pui cu galuste de ficatei si patunjel Supa de pui cu galuste si legume Ingrediente Supa de […]

Supa de macrou

Supa de macrou Ingrediente: 2-3 buc. macrou 2-3 cepe morcov păstârnac rădăcină de pătrunjel 4-5 cartofi 3 linguri bulion boia dulce sare pătrunjel verde 2 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa, zarzavatul, cartofii tăiaţi îi căleşti în ulei, presari boia. stingi cu apă şi laşi la fiert. Când sunt fierte, pui peştele spălat, curăţat […]

Supa de urzici secuiasca

Supa de urzici secuiasca Ingrediente: 1 kg urzici prospete 2-3 căţei de usturoi 200 ml smântână 2 gălbenuşuri 150 g orez   Mod de preparare: Curăţă şi opăreşte urzicile. Intr-o oală pui la fiert apa, când dă în clocot, pui urzicile şi orezul. Când sunt fierte adaugi sarea, piperul şi puţin oţet. Baţi smântână cu […]

Supa de pui cu orez

Supa de pui cu orez Ingrediente: 1 pui (sau găină) sare 1 lingură unt 100 g orez piper măcinat pătrunjel   Mod de preparare: Puiul sau găina se pune la fiert. După primul clocot se sărează, apoi se lasă să fiarbă trei sferturi de oră la foc potrivit. Spuma se îndepărtează de mai multe ori. […]

Supa de fasole verde haiduceasca

Supa de fasole verde haiduceasca Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 ceapă 200 g ceafă ardei gras 1 roşie 500 g fasole verde 150 g cuşcuş 1 ardei iute 1 lingură boia de ardei sare 1 legătură pătrunjel verde 300 ml smântână 2 linguri făină   Mod de preparare: Prăjeşti slănina tăiată mărunt, adaugi ceapa […]

Supa germana de gaina cu orez

Supa germana de gaina cu orez Ingrediente: 1 găină mică 3-4 cartofi 150-200 g orez 2-1/2-3 l apă verdeaţă sare   Mod de preparare: Spală bine găina şi, împreună cu măruntaiele, o fierbi în apă cu puţină sare. Când găina este fiartă, o scoţi din supă, adaugi orezul spălat şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi mărunt. […]

Supa de varza acra cu cabanos

Supa de varza acra cu cabanos Ingrediente: 1 ardei roşu 20 g unt sau margarină 1 lingură de pastă de roşii 500 g varză acră tocată 500 ml zeamă de supă 200 g cabanos 1 lingură de praz boia dulce   Mod de preparare: Cureţi ardeiul şi îl tai în bucăţele mici. Topeşti grăsimea într-o […]

Supa pascala

Supa pascala Ingrediente: 1 kg organe de miel (ficat, inimă, plămâni) 2 linguri unt 3/4 orez 3 ouă sucul de la 2 lămâi 1/2 kg verde 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Speli organele de miel şi le pui la fiert cu apă cu sare. După ce au fiert le scoţi, le […]

Supa de telina cu ciuperci

Supa de telina cu ciuperci Ingrediente: 2 teline 2 cepe 1 mana buna de ciuperci (proaspete sau conservate) 1 morcov 1 legatura patrunjel sare piper 100 g ulei   Mod de preparare: Ceapa si morcovul ras se inabusa in ulei, apoi adaugi ciupercile si lasi sa se caleasca 10 minute, dupa care pui 3 l […]

Supa crema de orez

Supa crema de orez Ingrediente: 250 g orez 100 ml ulei 2-3 linguri faina 1/2 lamaie marar patrunjel sare   Mod de preparare: Orezul ales si bine spalat se pune la fiert in apa cu sare pana fierbe bine cat sa poata fi trecut prin sita. Intr-o alta oala se pune ulei sa se incinga, […]

Supa de chimen

Se pun la fiert 2 cartofi, 2 morcovi, 1 telina, 1 pastarnac, 1 patrunjel. Dupa fierbere, se strecoara si se racesc. Se trec prin sita, obtinand un piure, care se amesteca cu 1 lingurita de sare si 150 g unt. Piureul de legume se desface in supa ramasa de la fierberea legumelor, in care s-au […]

Supa de usturoi

Supa de usturoi Ingrediente: 24 catei de usturoi 10 felii de paine neagra 100 g branza telemea 2 linguri de ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Se fierb in 2 l de apa cei 24 de catei de usturoi, cimbru, sare si piper. Feliile de paine se taie patratele mici, se acopera cu […]

Supa de post

Pune la fiert 2-3 cartofi taiati cubulete mari (cu latura de 2 cm), 2-3 morcovi taiati (pe lung in patru si pe lungime din 3 in 3 cm), 1 ceapa curatata, dar intreaga. Adauga si putina sare. Cand zarzavatul e pe jumatate fiert, se pun 2 linguri de condimente. La sfarsit pui fidea si 2-3 […]

Supa crema de dovleac si conopida

O reteta de post foarte gustoasa de supa crema de dovleac si conopida din: conopida, telina, ceapa, pastarnac, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper si patrunjel.   Ingrediente: 1 conopida 1telina 1 ceapa 1 pastarnac 1-2 catei de usturoi o radacina de patrunjel 3 linguri de ulei sare piper o legatura de patrunjel   Mod de […]

Supa de morcovi cu paste

Supa de morcovi cu paste Ingrediente: 2 l apa 4-5 morcovi potriviti 1 ceapa mi­ca 1-2 linguri orez 1 mana fidea 1 mana taitei sare ulei frunze de telina patrunjel verde 1 cub condimente de pui   Mod de preparare: Morcovii curatati si spalati se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc in […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.