2 Retete simple pentru Gratar

Printeaza

Carnea preparată la grătar este o variantă mult mai bună decât cea prăjită în ulei sau în grăsime animală.  Preparată în acest mod, carnea se poate combina în mod fericit cu verdeţuri, cum sunt: salata verde, ceapa verde, usturoiul verde.

De asemenea, se mai poate consuma împreună cu legume cu indice glicemic scăzut (roşii, dovlecei, vinete, ardei, varză). În niciun caz nu se recomandă asocierea cărnii cu legume de tipul cartofilor şi, de regulă, nici cu morcovi, mazăre sau cu porumb fiert.

Legumele care pot fi combinate cu carnea se pot consuma, la rândul lor, crude (sub formă de salate) sau, de ce nu,  pot fi coapte pe grătar sau gratinate. Nu asociaţi proteinele cu făinoasele şi cu dulciurile, deoarece acest obicei  îngreunează digestia .

Retete simple pentru Gratar:

Retete simple pentru Gratar

File de peste la gratar

File_de_peste_la_gratar

File de peste la gratar din: peste, cartofi, broccoli, usturoi, lamaie, sare, ulei, busuioc. Ingrediente: 2-4 bucati de peste (cod sau macrou) 250 g cartofi 250 g broccoli 1 capatana…

Read more »

 

 

 

 

Legume la gratar cu sos delicios de branza

Legume_la_gratar_cu_sos_delicios_de_branza

Legume la gratar cu sos delicios de branza din: dovlecei, ardei gras, porumb, telina verde, ceapa rosie, rosie, ciuperci, ulei, branza, smantana, piper, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 1 arde gras…

Read more »

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.