Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran din: scoici saint jacques, praz, margarina, smantana, sofran, sare si piper. Ingrediente: 12-16 inimi de scoici saint jacques, cu corail 2 bucati albe de praz 15 g margarina de floarea soarelui 4 linguri cu smantana lichida 1 praf de sofran sare si piper macinat Mod […]
15 Retete cu scoici
PrinteazaScoici:
Cum se prepara scoici cu sos de fasole alba si salata creata (video)
O reteta video despre cum se prepara scoici cu sos de fasole alba si salata creata, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Inrgediente: 300 g live clams, cleaned 400 g tin of white cannellini beans, drained 1 banana shallot, finely chopped 1 clove of garlic, peeled and chopped 100 g curly […]
Spaghete cu scoici si bacon
Spaghete cu scoici si bacon din: spaghete, scoici, ulei de masline, vin alb, patrunjel, usturoi, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 100 g spaghete 200 g scoici 50 g bacon 15 ml ulei de măsline 30 ml vin alb 20 g pătrunjel 10 g usturoi 5 g ghimbir 2 linguri smântână sare piper Mod […]
Salata cu scoici saint jacques
Salata cu scoici saint jacques din: inimi de scoica saint jacques, concentrat de supa de peste, salata verde, andiva, muguri de salata verde, patrunjel, ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, sare, piper. Ingrediente: 12 inimi de scoica saint-jacques 1 pachetele concentrat de supa de peste 1 lamaie 200 g andiva 100 g muguri de […]
Tagliatelle cu scoici
O reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana, unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină supă pătrunjel usturoi ulei de măsline sare Mod de preparare: Scoicile se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se cureţe foarte […]
Tagliatelle cu scoici si dovleac
Tagliatelle cu scoici si dovleac din: tagliatelle, dovleac, scoici, patrunjel, ulei din samburi de struguri, unt, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 1 sfert de dovleac 12 scoici 1 legatura mica patrunjel 3 linguri ulei din samburi de struguri 80 g unt sare piper Mod de preparare: Pătrunjelul se spală şi se toacă […]
Paste cu scoici şi parmezan
Paste cu scoici şi parmezan din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan, vin, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli si pasta de tomate. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g scoici în cochilie o ceapă un căţel de usturoi 400 g parmezan 500 ml vin alb o frunză de dafin o lingură […]
Scoici cardium şi melci de mare
Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterana. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre deosebire de cea a scoicilor […]
Scoici cu manzanilla
Acest preparat culinar se numără printre preferinţele clienţilor din fapas-urile spaniole. Modul de a găti scoicile este foarte simplu, dar pune bine în valoare gustul lor. Mai întâi, se călesc puţin în ulei usturoiul si ceapa. Apoi se toarnă peste ele nişte sherry manzanilla sec. In sosul astfel obţinut se fierb scoicile câteva minute, pânâ […]
Cea mai gustoasă supă de scoici de râu
O reteta de supa de soici de rau din: ulei de masline, costita afumat, ceapa, telina, usturoi, cartofi, foi de dafin, frunze de cimbru, supa de pui, scoici, ardei iute, patrunjel, lamaie, smantana, sare de mare si piper. Ingrediente: ulei de măsline 4 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime, tăiată felii subţiri o […]
Scoici Saint-Jacques la tigaie, cu linte, pancetta crocantă şi smântână cu lămâie
O reteta savuroasa de Scoici Saint-Jacques la tigaie, cu linte, pancetta crocantă şi smântână cu lămâie din: linte, foi de dafin, usturoi, cartofi, rosie, patrunjel, otet de vin rosu, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, zeama de lamaie, sparanghel, pancetta, scoici saint jacques si frunze de salvie. Ingrediente: 300 g linte o foaie […]
Scoici Saint-Jacques cu ghimbir, sos de soia şi coriandru
Puneti in tava de copt doua cochilii, impreuna cu carnea. Curatati si radeti o bucata de ghimbir de 2,5 cm adaugand 2 linguri de sos de soia, coaja rasa fin si zeama de la o lamaie verde, o lingurita de zahar, o lingurita de ulei de susan si cateva fire de coriandru proaspat, tocat marunt. […]
Scoici Saint-Jacques cu sos dulce de roşii si busuioc
Presăraţi pe fundul unei tăvi de copt un strat gros de sare sau de orez şi bătătoriţi-l. Astfel cochiliile vor sta drept şi nu se vor mişca în timpul coacerii. Pentru a prepara sosul, luaţi o mână bună de roşii proaspete, bine coapte, înlăturaţi seminţele şi puneţi-le într-un robot de bucătărie, cu 1/2 căţel de […]
Scoici Saint-Jacques coapte în cochilie
Presăraţi pe fundul unei tăvi de copt un strat gros de sare sau de orez şi bătătoriţi-l. Astfel cochiliile vor sta drept şi nu se vor mişca în timpul coacerii. Puneţi deoparte scoicile decorticate în timp ce preparaţi untul aromat. Curăţaţi şi radeţi 4 căţei de usturoi, adăugaţi o mână de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, […]
Scoici Saint-Jacques
Sunt delicioase, uşor de deschis şi de preparat. Cresc în nisipul din fundul mării şi fie sunt culese cu mâna de către scafandri, fie cu ajutorul unei bărci speciale (dragă), care răscoleşte bancul de nisip. Scoicile recoltate cu draga sunt mai ieftine decât cele recoltate manual, însă deseori sunt deteriorate în urma operaţiunii, la fel […]
Pofta buna!