10 Retete de conserve si muraturi – usor de preparat si foarte gustoase

Printeaza

10 Retete de conserve si muraturi – usor de preparat si foarte gustoase. Pentru a face murături, legumele sau fructele sunt așezate într-un borcan sau recipient, de obicei în straturi, și acoperite cu o soluție de apă și sare.

Aceasta creează un mediu salin în care bacteriile benefice încep să producă acid lactic prin fermentare. Acest acid lactic conferă murăturilor acel gust acrișor și caracteristic.

Pe lângă apă și sare, pot fi adăugate și alte ingrediente pentru a îmbunătăți gustul și aroma murăturilor.

Acestea includ, dar nu se limitează la: frunze de dafin, boabe de piper, cuișoare, semințe de muștar, usturoi, hrean, mărar, coriandru etc. Aceste condimente adăugate pot influența gustul final al murăturilor.

 

Retete de conserve si muraturi – usor de preparat si foarte gustoase:

Salata de castraveti si gogonele

Salata_de_castraveti_si_gogonele

 Salata de castraveti si gogonele din: castraveti, gogonele, ardei grasi, otet, sare grunjoasa, zahar, boabe de piper, aspirina, foi de dafin. Ingrediente: 2 1/2 kg castraveti 1 kg gogonele 1…

Read more »

Gogosari conservati la rece

Gogosari_conservati_la_rece

Gogosari conservati la rece din: gogosari, zahar, otet, sare neiodata, salicilat, foi de dafin, frunze de telina, radacini de hrean. Ingrediente: 5 kg gogosari (1 kg  la un borcan de…

Read more »

Bureti cu usturoi

Bureti_cu_usturoi

Bureti cu usturoi din: bureti, sare grunjoasa, otet, zahar, boabe de piper, usturoi, flori de marar. Ingrediente: 2 kg bureti 4 lingurite sare grunjoasa otet 8 lingurite zahar 2 lingurite…

Read more »

Conopida murata

Conopida_murata

Conopida murata din: conopida, morcovi, otet, foi de dafin, piper boabe, sare neiodata, seminte de marar. Ingrediente: 3 conopide de circa 500 kg fiecare 1 kg morcovi 100 ml otet…

Read more »

Gogoşari fâşii în sos cu bulion

Gogosari_fasii_in_sos_cu_bulion

Gogoşari fâşii în sos cu bulion din: gogosari, otet, ulei, zahar, bulion, sare grunjoasa, apa, foi de dafin, boabe de piper. Ingrediente: 5 kg gogosari 500 ml otet 500 ml…

Read more »

Dovlecei conservati pentru iarnă

Dovlecei_conservati_pentru_iarna

Dovlecei conservati pentru iarnă din: dovlecei, sare grunjoasa, apa, otet din vin, aspirina. Ingediente: 2 kg dovlecei tinari, fara seminte sare grunjoasa apa otet din vin 5-10 tablete de aspirina…

Read more »

Gem de prune brumarii

Gem_de_prune_brumarii

Gem de prune brumarii din: prune brumarii, zahar, pastaie de vanilie, baton de scortisoara, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 kg prune brumarii 1 kg zahar 1/2 pastaie vanilie 1 baton…

Read more »

Legume conservate

Legume_conservate

Legume conservate din: dovlecei, ardei grasi, gogosari, rosii, ceapa, seminte de marar uscat, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 3 ardei grasi 3 gogosari 5 rosii bine coapte…

Read more »

Condiment iute cu legume

Condiment iute cu legume

Condiment iute cu legume din: ardei iute, telina, morcov, gogosari, sare grunjoasa, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 1/2 kg telina 1 kg morcov 1/2 kg gogosari 2…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.