Zece idei de retete pentru masa de Paşte

Printeaza

Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun zece idei de retete pentru masa de Paşte:

Retete pentru masa de Paşte

 

Frigarui cu sos tzatziki

Frigarui_cu_sos_tzatziki

O reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi, sare, piper, oregano, ulei de masline, castravete, iaurt, otet si usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de miel (fara os) 3 ardei grasi mici sare piper 1 lingurita oregano uscat 10 linguri ulei de masline 1 castravete 600 g iaurt 2 linguri…

Read more »

 

Vinete umplute cu carne de miel şi orez

Vinete_umplute_cu_carne_de_miel_si_orez

O reteta de vinete umplute cu carne de miel si orez din: vinete, carne macra de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, coriandru, orez, cumin, bulion, sare, piper, menta, marar si patrunjel. Ingrediente: 650 g vinete potrivite 250 g carne macra de miel, tocata 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti…

Read more »

 

Miel Rogan Josh

Miel_Rogan_Josh

O reteta de miel rogan josh din: iaurt, praf de chilli, coriandru, usturoi, ghimbir, boia, curcuma, carne de miel, ceapa, piure de rosii, sare, unt, frunze de dafin, cardamom, baton de scortisoara, cuisoare, menta si coriandru. Carnea macră de miel îşi lasă sucul pe parcursul gătirii lente într-un curry aromat cu condimente prăjite. Ingrediente:…

Read more »

Pulpa de miel umpluta in glazura de miere si mustar

Pulpa_de_miel_umpluta_in_glazura_de_miere_si_mustar

O reteta delicioasa de pulpa de miel umpluta in glazura de miere si mustar din: rozmarin, miere, mustar, pulpa de miel, ceapa, usturoi, ulei, morcov, telina, praz, nuci, branza de vaci, sare, piper, supa de miel, frunze de salvie si sos de soia. Ingrediente: 1 linguriţă rozmarin tocat 1 lingură miere 1 lingură muştar…

Read more »

 

Tocanita de miel

Tocanita_de_miel

O reteta de tocanita de miel din: pulpa de miel, spata de miel, morcov, varza, sos de rosii, usturoi, vin alb, unt, bouquet garni, ulei de porumb, faina, zahar pudra, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de miel fără os 600 g spată de miel fără os 2 cutii de morcovi noi 1…

Read more »

 

Cotlete de miel cu ratatouille

Cotlete_de_miel_cu_ratatouille

O reteta delicioasa de cotlete de miel cu ratatouilla din: ardei iute, usturoi, ulei, coaja si suc de lamaie, ierburi de provence, sare, piper, cotlete de miel, ardei gras, vinete, rosie, fasole boabe, ceapa, pasta de rosii si supa. Ingrediente: 1 ardei iute 2 căţei de usturoi 4 lin­guri de ulei 1 vârf de…

Read more »

 

Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentă

Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentă

Se pun 4 cotlete de miel într-un bol. Se presară 2 linguriţe de boia afumată, 1/2 ceapă roşie tocată fin, 1 lingură de oţet de vin roşu, 1/2 lingură ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă într-un castron 200g de cuşcuş cu 5  linguri seminţe de pin prăjite, 8 curmale tocate fin, coaja…

Read more »

 

Miel persan cu melasă de rodii

Miel persan cu melasă de rodii

Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Intre timp, se taie felii 4 cepe roşii şi se pun într-o tigaie mare, împreună cu 6 căţei de usturoi curăţaţi. Se pune deasupra 1 pulpă de miel de 2 kg, apoi se stropeşte cu 4-5 linguri melasă de rodii (cumpărată sau făcută în casă), 1…

Read more »

 

Cotlet de miel cu legume

Cotlet de miel cu legume

O reteta delicioasa de cotlet de miel cu legume din: cartofi, morcovi, dovlecel, ulei de masline, sos de rosii, cotlete de miel, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi noi 200 g morcovi 1 dovlecel 4 linguri ulei de măsline 1 lingură sos de roşii 8 cotlete de miel sare piper   Mod de…

Read more »

 

Berbecut aromat

Berbecut aromat

O reteta delicioasa de berbecut aromat din: ciuperci, malai, vin alb, sos de soia, carne de berbec, cartof, ulei, ceapa, ghimbir si ulei de susan. Ingrediente: 2 linguri de ciuperci urechi-de-lemn 1 lingu­ră mălai 2 linguri vin alb, sec 1 lingură sos de soia 250 g carne de berbec (sau miel), tăiată în cubuleţe…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.