Zatar

Printeaza

Zatar

Zatar se prepară în Turcia, în Orientul Apropiat şi în nordul continentului african şi constă în seminţe de susan prăjite, sumac măcinat cu cimbru (de altfel, zatar înseamnă „cimbru”) şi sare.

Toate acestea se zdrobesc împreună într-un mojar.

Se poate folosi pentru aromarea cărnii sau a legumelor, iar adesea este amestecat cu ulei de măsline şi se mănâncă doar cu lipie.

Bucăţile de lipie se înmoaie întâi în ulei, apoi în zatar.

Există multe variante regionale, însă în toate se regăseşte şi sumac, adică fructele uscate şi măcinate ale unui arbust din Orientul Mijlociu, în Siria şi Iordania, zatar se presară în boluri peste labrieh (o brânză moale, făcută din iaurt), în timp ce în Liban se foloseşte presărat peste un aluat de pâine, care se coace apoi în cuptor.

Acest fel de mâncare se numeşte manakish bil-zatar şi se consumă la micul dejun.

Zatar_06

Zatar

Zatar

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • zatar
  • zatar reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.