Zarzavat pentru supe si ciorbe in sare

Printeaza

Zarzavat pentru supe si ciorbe in sare din: rosii, ardei, patrunjel. Zarzavat_pentru_iarna

Ingrediente:

  • 3 kg roşii
  • 15 ardei graşi
  • 2 legături de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se iau 3 kg roşii, 15 ardei graşi, 2 legături de pătrunjel. Roşiile se spală, se lasă să se zvânte, se taie felii şi se aşează pe o planşetă înclinată pentru ca să se scurgă.

Ardeii se taie în şuviţe subţiri, pătrunjelul se toacă mărunt şi ambele se amestecă.

Când roşiile s-au scurs bine de zeamă, se trec prin maşina de tocat came, care a fost bine spălată şi opărită.

Se aşează într-un vas mai mare, se adaugă ardeii, pătrunjelul, un pachet de conservant, sare după gust şi se amestecă totul bine.

Totul se pune în borcane, se leagă cu folie adezivă sau cu celofan şi se aşează la păstrat într-un loc uscat şi bine aerisit.

 

 

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    Vreau sa pun si eu zarzavat pentru ciorba, ca sa am

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.