Zăruscă ciobănească

Printeaza

Zăruscă ciobănească din: cartofi, ceapa, usturoi, zer, pastarnac, marar verde, smantana, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Zarusca_ciobaneasca

  • 350 g cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 litru zer
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 legatura marar verde
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în cubuleţe şi puneţi-i în 1 litru apă care clocoteşte. Lăsaţi-i să fiarbă la foc potrivit cu puţină sare.

Curăţaţi zarzavaturile, tăiaţi-le în cubuleţe şi căliţi-le în puţină apă şi ulei. Când s-au înmuiat, adăugaţi fă¬ina, zerul şi smântână.

Amestecaţi să nu se formeze cocoloaşe şi fierbeţi amestecul 15 minute, apoi turnaţi-l în oala cu cartofii.

Mai fierbeţi 2 – 3 minute, apoi luaţi oala de pe foc şi presăraţi mărar tocat înainte de servire.

Se poate prepara şi cu tarhon verde tocat în loc de mărar.

Zăruscă ciobănească

Zarusca_ciobaneasca

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sarbusca
  • retete cu zer

3 comentarii

  1. Asta e un fel de ciorba, nu-i asa?

  2. Da. ciorba

  3. n-am mai mancat zarusca ciobaneasca pana acum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.