Zacuscă cu morcovi

Printeaza

Zacuscă cu morcovi din: morcovi, gogosari, ceapa, telina, ulei, condiment vegetal, foi de dafin si bulion de casa.

Ingrediente:

  • 1 1/2 kg morcovi
  • 2 1/2 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 2 teline mari
  • 500 ml ulei
  • 3 linguri condiment vegetal
  • cateva foi de dafin
  • 1 kg bulion de casa

 

Mod de preparare:

Morcovii şi ţelina le dai pe răzătoarea mică şi le înăbuşi cu apă şi ulei până se înmoaie, apoi adaugi ceapa tocată şi gogoşarii tăiaţi cubuleţe. Le fierbi la foc do­mol până legumele sunt moi şi compoziţia omogenă.

Adaugi bulionul de roşii şi le mai fierbi 15 minute. Bulionul îl obţii din 3 l de suc de roşii fiert până se îngroaşă.

Zacusca odată fiartă bine, o poţi pune în borcane, apoi înfiletezi bine capacele.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.