Zacuscă de gogoşari cu hrean

Printeaza

O reteta de zacusca de gogosari cu hrean din: gogosari, hrean, morcovi, telina, bulion, ceapa, miere de albine, ulei, otet de mere, sare si piper.

Ingrediente:

  • 3 kg gogosari
  • 1/2 hrean
  • 1/2 morcovi
  • 1 kg telina
  • 1 l bulion
  • 200 g ceapa
  • 3 linguri miere de albine
  • 500 ml ulei
  • 70 g otet de mere
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele şi se taie în cubuleţe sau se dau prin maşina de tocat carne. Gogoşarii se coc mai întâi şi apoi se curăţă de pieliţe. Se călesc separat ingredientele şi apoi se pun într-o cratiţă mai mare, împreună cu bulionul, mierea, oţetul de mere, sare şi piper după gust.

Se lasă să fiarbă zacusca la foc mic, până când se adună uleiul la suprafaţă. Se amestecă mereu în vas, pentru ca să nu se prindă zacusca. Eventual, sub vas se poate pune un arzător din tablă sau o ţiglă. Cel mai bine se prepară zacusca pe plită ţărănească, nu pe aragaz, pentru că fundul vasului se încălzeşte uniform.

Zacusca se pune fierbinte în borcane, acestea se închid şi apoi se sterilizează, fie la bain-marie, timp de 1 oră, fie în cuptorul ara- gazulkui, bine încălzit, după ce s-a stins focul. Borcanele se lasă în cuptor până când se răcesc com­plet.

A doua zi se aprinde din nou focul pentru 30 de minute, se stinge apoi şi iar se lasă borcanele până când se răcesc. Apoi se pot pune în cămară.

Zacuscă de gogoşari cu hrean

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.