Zacusca de dovlecei

Printeaza

Zacusca de dovlecei din: dovlecei, vinete, ardei, ceapa, rosii, piper boabe, foi de dafin, ienibahar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 3 kg dovlecei
  • 3 kg vinete
  • 3 kg ardei rosii
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg rosii
  • 250 ml ulei
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coace ardeii şi vinetele, curăţă-le şi pune-le la scurs. Tai= dovleceii în cubuleţe, stropeşte-i cu puţin ulei şi pune-i într-o tavă, în cuptorul încins, vreo 15-20 de minute. Taie ceapa şi pune-o la călit în uleiul încins. Când şi-a schimbat culoarea, adaugă vinetele şi ardeii tocaţi din cuţit, dovleceii, roşiile despieliţate şi tăiate în cubuleţe.

Sărează şi piperează, adaugă ienibaharul şi 2-3 frunze de dafin şi ţine pe foc până ce capătă consistenţa dorită. Pune zacusca în borcane sterilizate şi lasă-le în cuptorul încins 20-25 de minute. Scoate-le, înveleşte-le într-o pătură şi dă-le la răcit.

Zacusca de dovlecei

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.