Zacusca din morcovi şi mere

Printeaza

Zacusca din morcovi şi mere

Zacusca din morcovi şi mere

Ingrediente:

  • un kg morcovi
  • un kg vine­te
  • un kg ceapă
  • un kg gogoşari
  • un kg ardei graşi
  • un kg ţelină
  • un litru ulei
  • 800 g pastă de roşii
  • zahăr
  • miere
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală şi se dau pe râză­toare ţelina şi morocovii, apoi se pun la călit în 250 ml de ulei. Se toacă ceapa şi se căleşte cu aceeaşi cantitate de ulei, împreună cu merele care au fost curăţate de coajă, de sâmburi şi tăiate cubuleţe.

In alt vas se călesc ardeii graşi şi gogoşarii bine spălaţi, curăţaţi şi tocaţi. Se coc vinetele, se curăţă şi se combină cu ulei.

Când toate aceste ingrediente s-au răcit, se pun într-un vas, se adaugă 800 g pastă de tomate, dizolvată cu un pahar de apă.

Se omogenizează zacus­ca, se adaugă două linguri de zahăr şi de miere, sare şi restul de ulei până la un litru.

Se aşază zacusca în cratiţe mari şi se dă la cuptor la foc mic, până când uleiul se ridică la suprafaţă.

Se pune fierbinte în borcane şi se sterilizează în cuptor timp de 30 de minute, la foc mic.

Zacusca din morcovi şi mere

Zacusca din morcovi si mere1.jpg Zacusca din morcovi si mere2.jpg Zacusca din morcovi si mere.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.