Zacusca de vinete si gogosari

Printeaza

O reteta simpla de zacusca de vinete si gogosari din: vinete, rosii, gogosare, ceapa, untdelemn, sare si boabe de piper.

Ingrediente:Zacusca de vinete si gogosari

  • 3 kg vinete
  • 3 kg roşii
  • 2 kg gogoşari
  • un kg ceapă
  • un litru untdelemn
  • sare
  • boabe de piper

 

Mod de preparare:

Vinetele le coci şi le laşi să se scurgă ca pentru salată. Gogoşarii îi coci şi îi cureţi de pieliţe, roşiile le cureţi de sâmburi şi le treci prin sită. Ceapa o toci mărunt şi o căleşti cu un litru de untdelemn, într-o cratiţă mai mare. Adaugi roşiile, vinetele şi gogoşarii, 2-3 foi de dafin şi laşi să fiarbă la foc mic cam o oră, amestecând din când în când ca să nu se prindă. Când e fiartă adaugi sare, piper, o mai laşi două minute pe foc şi o pui la borcane.

Borcanele trebuie să fie calde şi le pui pe cuţit, să nu se spargă. Laşi borcanele descoperite cam o oră, ca să prindă crustă, apoi pui în fiecare borcan un pic de untdelemn fierbinte, atât cât să acopere com­plet zacusca. Acoperi borcanele, le legi, le sterilizezi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.