Zacusca de vinete cu rosii

Printeaza

Zacusca de vinete cu rosii din: vinete, ceapa, ardei grasi, rosii, bulion, ulei, sare.

Ingrediente:Zacusca_de_vinete_cu_rosii

  • 5 vinete potrivite
  • 5 cepe
  • 15 ardei grasi rosii
  • 1 kg rosii
  • 1 cana bulion
  • 1 pahar ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Coci vinetele, le cureti si le lasi la scurs. La fel procedezi si cu ardeii. Oparesti rosiile si le dai prin strecuratoare. Opresti doar sucul lor. Cureti ceapa, o speli si o toci, apoi o inabusi in ulei pana cand se inmoaie bine.

Adaugi sucul de roşii, bulionul şi ardeii copţi şi tăiaţi mărunt. După ce a scăzut sosul, pui vinetele tocate cu ustensila specială, să-rezi după gust şi mai laşi la fiert 15 minute.

Torni zacusca în borcane sterilizate în cuptor, le pui capacul şi le fierbi, în vase căptuşite cu prosoape de bucătărie, pe baie de aburi, aproximativ 30 de minute.

Zacusca de vinete cu rosii

Zacusca_de_vinete_cu_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.