Zacusca de vinete cu ardei

Printeaza

Zacusca de vinete cu ardei

Ingrediente:Zacusca de vinete cu ardei

  • 5 vinete
  • 5 cepe mari
  • 15 ardei graşi
  • 10 gogoşari
  • 1 kg roşii
  • 1,5 l de ulei
  • conservant
  • sare

 

Mod de preparare:

Vinetele se coc, se curăţă şi se lasă să se scurgă de zeamă, ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei, până se înmoaie bine, apoi se adaugă roşiile fierte şi strecurate, ardeii şi gogoşarii copţi şi tăiaţi mărunt cu cuţitul sau tocaţi prin maşina de carne.

Când sosul este scăzut, se adaugă vinetele tocate ca pentru salată, se sărează după gust şi se mai fierbe timp de 15 minute, se adaugă conservantul şi se mai lasă timp de 5 minute la fiert.

Dacă nu punem conservant, fierbem borcanele la Bain-Marie timp de 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.