Zacusca de toamna cu vinete

Printeaza

Zacusca de toamna cu vinete din: vinete, ardei, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Zacusca de toamna cu vinete

  • 1 kg vinete
  • 5-6 ardei
  • 6-7 rosii
  • 3 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vinetele si ardeii se spala, se lasa sa se usuce apoi se coc pe plita incinsa. Se curata de coaja si se pun la scurs. Dupa ce s-au scurs se toaca marunt.

Rosiile se oparesc in apa clocotita, se curata de pielita si se taie cubulete. Se curata ceapa, se apala si se toaca marunt dupa care se caleste intr-o cratita cu ulei incins.
Cand ceapa devine transparenta, se adauga rosiile. Se lasa focul mic si se fierbe sosul timp de o jumatate de ora dupa care se pun in sos vinetele si ardeii.

Se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin dupa care se introduce vasul la cuptor, unde se lasa, la foc moderat, pana scade zeama.

Se poate servi calda sau rece, dupa preferinta.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.