Zacusca de sturion
PrinteazaZacusca de sturion din: sturion, ulei, morcov, masline, capere, dafin, ienibahar, rosii, arpagic, ceapa, vin, piper, sare, faina.
- 1 kg sturion
- 150 ml ulei
- 1 morcov
- 10 măsline fără sâmburi
- câteva capere
- 2 foi de dafin
- 6 boabe de ienibahar
- 6 roşii
- 100 g arpagic, 1 ceapă
- 1/2 pahar vin
- boabe de piper
- sare
- făină
Mod de preparare:
Se opăreşte peştele, se curăţă de solzi, apoi se taie felii şi se sărează. Se lasă la scurs, apoi se trec bucăţile prin făină şi se prăjesc în ulei.
Se fierb roşiile şi se dau prin sită. Se căleşte în ulp ceapa tocată. Se adaugă sucul de roşii, morcovul fiert separat, condimentele, măslinele şi caperele.
Se opăreşte arpagicul, se prăjeşte în ulei, apoi se amestecă cu sosul de roşii. Se adaugă bucăţile de peşte şi vinul şi se lasă să fiarbă descoperit.
Când este gata, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă să se răcească. Se serveşte garnisită cu felii de lămâie.
Pofta buna!
Vreau si eu zacusca de sturion
Si eu vreau. Dar facuta de altii. Nu ma pricep prea bine. Cand introduceti la vanzare online?