Zacusca de scrumbii

Printeaza

Zacusca de scrumbii

Ingrediente:Zacusca de scrumbii

  • 300 g peşte (două scrumbii)
  • 1/2 lămîie
  • 6 boabe ienibahar
  • 6 boabe piper
  • ulei (cît să acopere scrumbiile)
  • 1 foaie de dafin
  • oţet
  • ardei roşu (după gust)
  • 5—6 boabe de muştar

 

Mod de preparare:

Curăţăm scrumbiile, le deschidem pe la burtă, scoatem intestinele şi urechile. Apoi le punem în apă puţin sărată, căl­duţă, şi le ţinem 6 ore. Le scoatem din apă şi le spălăm în două, trei ape reci.

Gustăm şi dacă sînt prea sărate, le mai ţinem în apă. Apoi le scoatem şi le lă­săm să se scurgă complet de apă sau le zvîntăm cu o cîrpă.

Despicăm peştele în două în lungul spinării, tăiem capul şi coada, scoatem şira spinării, spălăm în apă rece, contro­lăm dacă n-au rămas oscioare în burtă şi le tragem pe toate. Tăiem marginea bur­ţii ca o şuviţă subţire şi o aruncăm.

Tăiem o lămîie curăţată de coajă în fe­lii şi scoatem sîmburii cu scobitoarea. Pregătim ienibahar, piper, foi de dafin, boabe de muştar şi bucăţele de ardei roşu, într-un borcan de sticlă, aşezăm la fund un rînd de scrumbii, apoi un rînd de mirodenii, din nou scrumbii şi aşa mai departe, pînă umplem borcanul.

Fierbem oţetul şi îl amestecam cu ulei într-un castron. Apoi îl turnăm în bor­can, legăm cu hîrtie pergament şi dăm la cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.