Zacusca de pătlăgele

Printeaza

Zacusca de pătlăgele

Zacusca de pătlăgele

Ingrediente:

  • 3 kg pătlăgele verzi
  • 1,5 kg gogoşari roşii
  • un kg ceapă
  • două kg roşii
  • un litru ulei
  • 5 morcovi mari
  • sare
  • pătrunjel tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Se pune într-un ceaun uleiul la încins, după care se adaugă ceapa şi morcovii daţi prin maşina de tocat. Se lasă să se călească bine, apoi se pun gogoşarii spălaţi şi curăţaţi de cotoare, daţi şi ei prin maşina de tocat. Când s-a înmuiat tot zarzavatul, se adaugă roşiile şi pătlăgelele tocate şi se lasă la fiert.

Pentru savoare se pune sare şi pătrun­jel, apoi întreaga compoziţie se toarnă în borcane şi se lasă la fiert într-o oală cu apă (bain-marie), sterilizându-se pentru aproximativ 45 de minute. Se acoperă cu un prosop şi se lasă la răcit în voie.

Zacusca de pătlăgele

Zacusca de pătlăgele

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai facut zacusca de patlagele pana acum. O sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.