Zacusca de morcovi si mere

Printeaza

O reteta delicioasa de zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei iute, usturoi, ulei, otet, zahar, aspirina, sare.

Ingrediente:

  • 2,5 kg roşii
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg mere curăţate
  • 1 kg gogoşari
  • 3-4 ardei iuţi
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar oţet
  • 1 pahar zahăr
  • 4-5 aspirine
  • sare

 

Mod de preparare:

Dai prin maşi­na de tocat roşiile, morco­vii, merele, gogoşarii, ardeii. Fierbi amestecul timp de 1 oră. Adaugi usturoiul pisat, aspirina şi sare după gust.

Mai fierbi 5 minute. Pui zacusca în borcane, le capsezi şi le sterilizezi 20 de minute. Apoi le laşi să se răcească treptat, învelite în pături, până a doua zi. Dacă ai gogoşari la conge­lator, poţi pregăti zacusca şi pe timpul sezonului rece.

Poţi pregăti o cantitate mai mică de zacuscă, pe care o poţi consuma proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.