Zacusca de morcovi si mere
PrinteazaO reteta delicioasa de zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei iute, usturoi, ulei, otet, zahar, aspirina, sare.
Ingrediente:
- 2,5 kg roşii
- 1 kg morcovi
- 1 kg mere curăţate
- 1 kg gogoşari
- 3-4 ardei iuţi
- 2 căpăţâni de usturoi
- 1 pahar ulei
- 1 pahar oţet
- 1 pahar zahăr
- 4-5 aspirine
- sare
Mod de preparare:
Dai prin maşina de tocat roşiile, morcovii, merele, gogoşarii, ardeii. Fierbi amestecul timp de 1 oră. Adaugi usturoiul pisat, aspirina şi sare după gust.
Mai fierbi 5 minute. Pui zacusca în borcane, le capsezi şi le sterilizezi 20 de minute. Apoi le laşi să se răcească treptat, învelite în pături, până a doua zi. Dacă ai gogoşari la congelator, poţi pregăti zacusca şi pe timpul sezonului rece.
Poţi pregăti o cantitate mai mică de zacuscă, pe care o poţi consuma proaspătă.
Pofta buna!