Zacusca de mere cu dovlecei

Printeaza

Zacusca de mere cu dovlecei din: mere, dovlecei, ardei capia, ceapa, ulei, rosii, dafin, piper, ardei iuti, sare.

 

Ingrediente:Zacusca_de_mere_cu_dovlecei

  • 2 kg mere
  • 1 kg dovlecei
  • 2 1/2 kg ardei capia
  • 1 kg ceapă
  • 250 ml ulei
  • 1 l suc de roşii
  • foi de dafin
  • 1 linguriţă boabe de piper
  • 2 ardei iuţi
  • sare

 

Mod de preparare:

Coci ardeii în cuptor, după care îi presari cu sare şi îi laşi să se răcească 10 minute, în vas acoperit.

Ii cureţi de cotoare, seminţe şi coajă şi îi tai mărunt. Decojeşti merele şi dovleceii şi le dai pe răzătoarea mare.

Cureţi ceapa şi o tai fideluţă.

Căleşti ceapa în ulei, într-un vas cu pereţi groşi.

După ce devine transparentă, adaugi dovleceii şi merele.

Amesteci periodic, până când scade zeama lor, după care adaugi ardeii, foile de dafin, boabele de piper, ardeii iuţi curăţaţi şi tăiaţi în rondele, boabele de piper şi puţină sare.

Supraveghezi fierberea, amestecând până scade zacusca şi ajunge la consistenţa dorită.

La sfârşit, sărezi preparatul după gust.

Pui zacusca fierbinte în borcane de 400 ml, sterilizate şi aşezate pe o tavă metalică.

Introduci tava cu borcane în cuptor, la foc mediu, pentru 20 de minute, cât să prindă o pojghiţă.

Le scoţi cu mare grijă, le înfiletezi capacele ţinând borcanele cu un prosop şi le laşi să se răcească între pături, până a doua zi.

 

Zacusca de mere cu dovlecei

Zacusca_de_mere_cu_dovlecei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.