Zacuscă de legume şi fructe

Printeaza

Zacuscă de legume şi fructe din: gogosari, telina, mere, pere, suc de rosii, morcovi, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 200 gogosari rosii
  • 2 telina potrivite
  • 4 mere
  • 4 pere
  • 1 l suc de rosii mai gros
  • 500 g morcovi
  • 350 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli gogoşarii, îi cureţi de cotoare şi seminţe şi îi treci prin maşina de tocat. La fel procedezi cu mor­covii si cu telina. Pasta astfel obtinută o căleşti în ulei. Merele şi perele curăţate de coajă le tai felii şi le pui separat la fiert, într-un vas cu 1,5 l apă.

Le fierbi 15 minute, apoi le scurgi în strecurătoare. Pasezi merele şi perele şi le adaugi la compoziţia de gogoşari. Pui sucul de roşii, sare, piper după gust şi le laşi la fiert, la foc mic, timp de 1 oră. Zacusca este gata când uleiul s-a adunat deasupra. Pui zacusca în borcane mici, le capsezi şi le sterilizezi la bain- marie, timp de 30 de minute.

Zacuscă de legume şi fructe

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.