Zacusca de legume cu mere

Printeaza

Zacusca de legume cu mere din: gogosari, ardei capia, morcovi, vinete, ceapa, telina, mere, ulei, pasta de tomate, sare, zahar, miere.

Ingrediente:Zacusca_de_legume_cu_mere

  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg vinete
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg telina
  • 1 kg mere
  • 1 l ulei
  • 1 borcan (800 g) pasta de tomate
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri miere

 

Mod de preparare:

Coci vinetele, le cureţi şi le laşi să se scurgă pe un tocător înclinat. Toci vinetele, scurse, folosind instrumente din lemn sau de sticlă. Cureţi şi speli legumele. Dai pe răzătoarea mare morcovii şi ţelina. Le pui la călit în 1/4 litru de ulei încins într-un tuci emailat.

Intre timp, cureţi ceapa şi o tai mărunt. Decojeşti merele şi le tai în cubuleţe. Intr-un alt vas, încingi 1/4 litru de ulei şi căleşti ceapa împreună cu merele. Separat, căleşti ardeii şi gogoşarii curăţaţi şi tocaţi mărunt, în 250 ml ulei.

Când toate legumele s-au răcit, le pui într-un vas mare, adaugi 800 g pastă de tomate diluată cu un pahar de apă, ames-teci bine, adaugi sare, zahăr, mierea şi restul de ulei. Pui vasul pe foc mic şi laşi să fiarbă până când uleiul se ridică deasupra.

Pui zacusca în borcane de 350 – 400 ml şi le sterilizezi 2 zile la rând, timp de 20 de minute de fiecare dată.

Zacusca de legume cu mere

Zacusca_de_legume_cu_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.