Zacusca de legume cu masline
PrinteazaZacusca de legume cu masline din: gogosari, ardei, ceapa, ulei, masline, bulion, sare, piper.
- 3 kg gogoşari
- 3 kg ardei graşi
- 2 kg ceapă
- 400 ml untdelemn
- 400 g măsline
- 5 linguri bulion
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se iau 3 kg gogoşari, 3 kg ardei graşi, 2 kg ceapă, 400 ml untdelemn, 400 g măsline, 5 linguri bulion, sare şi piper.
Se taie ceapa peştişori şi se căleşte puţin în untdelemn, adăugând ardeii şi gogoşarii copţi, curăţaţi şi trecuţi prin maşina de tocat. Când legumele sunt pe jumătate fierte, se adaugă maslinele spălate şi crestate, odată cu bulionul.
Se amestecă uşor cu o lingură de lemn şi, când totul este bine fiert şi sosul a scăzut, se potriveşte de sare şi piper. Când se ridică untdelemnul deasupra, zacusca este gata şi se pune fierbinte în borcane.
In fiecare borcan, deasupra, se pune câte o lingură de untdelemn fierbinte, apoi se leagă cu folie adezivă. Borcanele fierbinţi se înfăşoară imediat în pături de lână şi se lasă să se răcească.
Pofta buna!