Zacusca de gogosari cu mere si pere

Printeaza

Zacusca de gogosari cu mere si pere din: gogosari, mere, pere, gutuie, ulei, suc de rosii, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Zacusca_de_gogosari_cu_mere_si_pere

  • 10 gogoșari mari
  • 2 mere
  • 2 pere
  • 1 gutuie
  • 250 ml ulei
  • 500-1000 ml suc de roșii
  • 2 linguri zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Îndepărtezi codițele, nervurile și semințele gogoșarilor, îi speli bine și îi dai prin mașina de tocat. Separat, cureți fructele de coajă și căsuța semințelor și le pui la fiert în apă cu zahăr. Când fructele au fiert, le scurgi și le pasezi prin sită sau în blender.

Călești gogoșarii în ulei, apoi adaugi piureul de fructe, sucul de roșii, puțină sare și piper după gust. Lași zacusca să scadă la foc mic, amestecând ușor din când în când.

Fierbinte, o pui în borcane sterilizate, așezate pe o tavă metalică. Legi borcanele cu celofan dublu sau le fixezi capace. Le sterilizezi timp de 20-30 de minute, iar a doua zi, din nou, timp de 15-20 de minute.

Zacusca de gogosari cu mere si pere

Zacusca_de_gogosari_cu_mere_si_pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.