Zacusca de fasole pastai
PrinteazaZacusca de fasole pastai din: fasole pastai, vinete, ceapa, gogosari, ardei, bulion, ulei, rosii, sare, piper.
- 200 g fasole păstăi
- 200 g vinete
- 100 g ceapă
- 100 g gogoşari
- 100 g ardei gras
- 200 g roşii
- 50 g bulion
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa, gogoşarul şi ardeiul le cureţi. Ceapa o tai mărunt, ardeiul şi gogoşarul le tai julien, după care ceapa o pui la călit într-o tigaie cu ulei încins, iar când aceasta începe să se aurească, adaugi gogoşarul şi ardeiul.
Fasolea o cureţi, o speli, o rupi în bucăţi mai mici, pe urmă o pui în apă, să dea câteva clocote. Vinetele spălate şi tăiate bastonaşe le adaugi peste fasole şi le fierbi pentru circa 3 minute.
Fasolea şi vinetele scurse de zeamă le pui peste ceapă şi ardei şi le căleşti împreună până sunt aproape gata, stropind din când în când cu apă.
Peste legumele din tigaie pui roşiile tăiate felii subţiri, bulionul, sare şi piper după gust şi le mai căleşti la foc mic până scade sosul.
Acest preparat poate fi conservat pentru iarnă, cu condiţia să fie pus în borcane cu capac, pe care le sterilizezi prin fierbere, circa 40 de minute.
Pofta buna!