Zacusca de dovlecel patison

Printeaza

Zacusca de dovlecel patison din: dovlecei, morcov, ardei, ceapa, rosii, sare, foaie de dafin, piper, ulei.

Ingrediente:Zacusca de dovlecel patison

  • 2-3 dovlecei patison
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 cepe
  • 4 roşii mari
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • 4-5 boabe piper
  • 6 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli bine legumele, apoi le cureţi. Tai fideluţă ardeiul, toci mărunt ceapa, dai pe răzătoarea mare morcovul şi patisonul, iar roşiile, curăţate de pieliţe şi seminţe, le tai mărunt.

Intr-un vas emailat încingi uşor uleiul şi căleşti legumele astfel: mai întâi ceapa, apoi morcovul, ardeiul, patisonul, iar cand acestea s-au inmuiat, adaugi rosiile.

Lasi vasul la foc moale şi amesteci încontinuu până când scade bine. Adaugi sare, boabe de piper, foaie de dafin sfaramata.

Iei vasul de pe foc dupa ce a mai fiert cateva minute cu condimentele si torni fierbinte in borcane bine sterilizate si caldute.

Legi borcanele cu celofan dublu, apoi le infasori in paturi pana se racesc complet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.