Zacusca de ciuperci cu ardei
PrinteazaZacusca de ciuperci cu ardei din: ciuperci, gogosari, ardei, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper.
- 1 kg ciuperci
- 2 kg gogoşari
- 2 kg ardei capia
- 3 kg roşii
- 1/2 kg ceapă
- 1/2 l ulei
- foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Gogoşarii, ardeii capia, roşiile şi ceapa se pregătesc ca în reţeta precedentă. Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie mărunt.
Se pune ceapa în uleiul încins, se adaugă ciupercile şi se lasă 10-15 minute. Apoi se adaugă roşiile, ardeii, foile de dafin şi sarea şi se fierb la foc mic, amestecând mereu, până când scade apa şi uleiul iese la suprafaţă.
La sfârşit se potriveşte de sare şi piper.
Pofta buna!