Zacuscă de ciuperci cu foi de dafin

Printeaza

Zacuscă de ciuperci cu foi de dafin din: ciuperci, gogosari, ceapa, rosii, ulei, sare, foi de dafin.

Ingrediente: Zacuscă de ciuperci cu foi de dafin

  • 3 kg ciuperci proaspete
  • 5 kg gogoşari
  • 2 kg ceapă
  • 3 kg roşii
  • 500 g ulei
  • sare
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare 20 de minute. Se scurg bine şi se dau prin maşina de tocat. Gogoşarii se coc, se curăţă de pieliţe, apoi se dau prin maşina de tocat sau se taie în fâşii.

Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. într-o cratiţă mare se pune ceapa, apoi gogoşarii şi când compoziţia este bine legată se pune sucul de roşii, fiert în prealabil. Se fierbe la foc domol aproximativ 1 oră.

Rezultă o pastă omogenă peste care se adaugă ciupercile, sarea şi condimentele. Se mai fierbe totul 30 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.