Zacusca cu vinete

Printeaza

Zacusca cu vinete din: vinete, usturoi, rosii, ardei, morcovi, ceapa, ardei, sare, zahar, otet, ulei.

Ingrediente:Zacusca_cu_vinete

  • 6 vinete medii
  • 12 căţei usturoi
  • 8 roşii mari
  • 10 ardei
  • 7 morcovi
  • 3 cepe medii
  • 1-2 ardei iuţi
  • 2 linguriţe sare
  • 200 g zahăr
  • 60 ml oţet
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă vinetele de coajă, se taie cuburi si se presară cu sare. Se lasă deoparte şi, între timp, se mixează roşiile cu usturoiul si ardeii iuţi. Se adaugă zahăr, oţet si o linguriţă cu sare.

Vinetele se şterg bine de zeama lăsată Si se prăjesc 2 minute în ulei încins. Se scot pe şervete de hârtie.

Intr-o cratiţă încăpătoare se pun aproximativ 120-150 ml ulei şi, când e bine încins, se adaugă ceapa tăiată. Se lasă 3-4 minute.

Se adaugă ardeii graşi şi morcovii tăiaţi cuburi si se lasă 5-6 minute. Se adaugă apoi sosul de roşii, se amestecă şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere.

Se pun vinetele şi se lasă 10 minute să fiarbă. Se gustă de sare. Se repartizează în borcane, se pun capace şi se fierb 10 minute în baie de apă.

Zacusca cu vinete

Zacusca_cu_vinete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.