Zacusca cu vinete si ardei

Printeaza

Zacusca cu vinete si ardei din: ardei, vinete, ceapa, usturoi, otet din vin, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Zacusca cu vinete si ardei

  • un kg ardei kapia
  • un kg vinete
  • un kg ceapă
  • 5 căţei usturoi
  • 2 linguri oţet din vin
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Vinetele spălate se găuresc în diferite locuri cu vârful subţire al unui cuţit şi se pun la copt în cuptor cu ardeii.

Se întorc legumele pentru o coacere uniformă şi, pe măsura coacerii, se transferă într-un vas cu capac. Se lasă la răcit.

Se curăţă legumele de pieliţa arsă şi se mixează împreună cu ceapa tocată şi usturoiul tăiat feliuţe.

Se pune amestecul la fiert în ulei cu oţetul, sarea şi piperul şi se lasă aproximativ o oră, să scadă bine.

Se toarnă în borcane care se întorc cu gura în jos să se răcească pe capace.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.