Zacusca cu vinete si ardei
PrinteazaZacusca cu vinete si ardei din: ardei, vinete, ceapa, usturoi, otet din vin, ulei, sare, piper.
- un kg ardei kapia
- un kg vinete
- un kg ceapă
- 5 căţei usturoi
- 2 linguri oţet din vin
- 150 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele spălate se găuresc în diferite locuri cu vârful subţire al unui cuţit şi se pun la copt în cuptor cu ardeii.
Se întorc legumele pentru o coacere uniformă şi, pe măsura coacerii, se transferă într-un vas cu capac. Se lasă la răcit.
Se curăţă legumele de pieliţa arsă şi se mixează împreună cu ceapa tocată şi usturoiul tăiat feliuţe.
Se pune amestecul la fiert în ulei cu oţetul, sarea şi piperul şi se lasă aproximativ o oră, să scadă bine.
Se toarnă în borcane care se întorc cu gura în jos să se răcească pe capace.
Pofta buna!