Zacusca cu vinete, gogosari si morcov

Printeaza

Zacusca cu vinete, gogosari si morcov din: morcovi, conservant, ceapă roşie, vinete coapte, gogoşar roşu, suc de roşii făcut în casă, ulei de măsline, boabe de muştar, foi de dafin, piper boabe alb, zahăr, sare.

 

Ingrediente: Zacusta cu vinete, gogosari si morcov

  • 2 kg morcovi cu rădă­cină groasa
  • 2 pachete conservant
  • 3,5 kg ceapă roşie
  • 5 kg vinete coapte
  • 3,7 kg gogoşar roşu (copt pe plită)
  • 2 l suc de roşii făcut în casă
  • 1 l ulei de măsline
  • 300 g boabe de muştar
  • 1 pachet foi de dafin
  • 1 pachet piper boabe alb
  • 100 g zahăr
  • 300 g sare

 

Mod de preparare:

Speli morcovii, îi cureţi şi îi dai prin maşina de tocat.

Apoi dai şi ceapa şi o pui împreună cu morcovii la călit în uleiul de măsline, peste care pui sarea, piperul şi vinete­le tocate mărunt.

Ardeii, tocaţi şi ei, îi amesteci să nu se lipească de oală şi îi laşi timp de 30 de minute.

Apoi adaugi sucul de roşii, zahă­rul, foile de dafin, după gustul fiecăruia.

Când zacusca este fiartă, o pui în borcanele sterili­zate în bain-marie, apoi le înveleşti în pături şi le laşi până a doua zi.

Scoţi borcanele şi le pui pe stelaj peste iarnă.

Zacusca cu vinete, gogosari si morcov

Zacusta cu vinete, gogosari si morcov

Pofta buna!

 

 

 

retete

Zacusca de Ghebe – Rețeta gustoasa și Beneficii Nutriționale

Zacusca de Ghebe – Rețeta gustoasa și Beneficii Nutriționale din: ghebe, ardei capia, rosii coapte, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, condimente.   Ingrediente: Ghebe proaspete: 500g Ardei capia: 4 bucăți Roșii coapte: 5 bucăți Ceapă: 3 bucăți Ulei de floarea-soarelui: 100 ml Sare, piper și condimente după gust   Mod de preparare: Spălați […]

retete

Rețetă tradițională de Zacuscă de Fasole – Cum să faci cea mai bună zacuscă de fasole acasă

Rețetă tradițională de Zacuscă de Fasole – Cum să faci cea mai bună zacuscă de fasole acasă din: fasole boabe, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare, piper, otet de vin rosu.   Ingrediente: 500g fasole boabe uscată (de preferat fasole albă) 2 cepe mari, tocate mărunt 3 căței […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.