Zacusca cu rosii si dovlecei

Printeaza

Zacusca cu rosii si dovlecei din: rosii, vinete, dovlecei, ceapa, foi de dafin, piper, sare, ulei.

Ingrediente:Zacusca cu rosii si dovlecei

  • un kg roşii bine coapte
  • un kg vinete
  • un kg dovlecei
  • un kg ceapă albă
  • o foaie dafin
  • o linguriţă piper boabe
  • o linguriţă sare
  • 250 ml ulei

 

Mod de preparare:

Vinetele se pun la copt în cuptor şi, pe măsură ce se coc, se curăţă şi se lasă la scurs.

Roşiile se taie cuburi, iar ceapa tocată se pune la călit în ulei. Se adaugă vinetele si dovleceii.

Se lasă 5 minute pe foc, se pun roşiile, foaia de dafin, sarea, piperul.

Se lasă pe foc aproximativ două ore până ce amestecul scade, fără a se prinde de vas. Se pune zacusca în borcane, se pun capace, se întorc cu gura în jos si se lasă aşa la răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.