Zacuscă cu mere – reteta usor de preparat

Printeaza

Zacuscă cu mere din: mere, ceapa, gogosari rosii, suc de rosii, ardei grasi, ulei, piper boabe, sare, foi de dafin, ienibahar, vinete.

 

Ingrediente:Zacusca_de_mere

  • 2 kg mere
  • 1 kg ceapa
  • 18 gogosari rosii
  • 1 kg suc de rosii sau 3 kg de rosii
  • 8 ardei grasi rosii
  • 380 ml ulei
  • piper boabe
  • sare
  • foi de dafin
  • ienibahar
  • 1 kg vinete (cine doreste)

 

Mod de preparare:

Speli ardeii, gogoşarii şi merele. Cureţi ceapa şi me­rele de coajă.

Căleşti ceapa dată prin maşina de tocat, împreună cu ardeii şi gogoşarii.

Dai merele pe râzătoare şi le amesteci cu celelalte legume.

Adaugi sare după gust, piper boabe, foi de dafin şi ienibahar.

Le fierbi până ce uleiul iese deasupra. Pui zacusca în borcane fierbinţi şi le fierbi la bain-marie, timp de jumătate de oră.

Dacă doreşti să pui în zacuscă vinete, trebuie să le coci, să le cureţi şi apoi le adaugi în compoziţie, împreună cu încă 100 ml ulei.

Zacuscă cu mere

Zacusca_de_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.