Zacusca cu linte

Printeaza

Zacusca cu linte din: gogosari, vinete, rosii, ceapa rosie, praz, morcovi, linte, ulei de floarea soarelui, foi de dafin, sare grunjoasa, piper, ienibahar.

Ingrediente:Zacusca_cu_linte

  • 1 kg gogosari rosii
  • 1 kg vinete
  • 3 kg rosii
  • 3 cepe rosii
  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • 400 g linte
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 foi de dafin
  • 1/2 lingurita de sare grunjoasa
  • 1/2 lingurita piper mozaic boabe
  • 5 boabe ienibahar

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le coci, apoi le cureţi de coajă şi le laşi într-o strecurătoare, să se scurgă tot sucul lăsat. Speli gogoşarii, îndepărtezi sâmburii şi îi toci mărunt. Opăreşti roşiile timp de 5 minute, în apă fierbinte, pentru a îndepărta coaja.

Tai roşiile în patru şi le pasezi puţin cu furculiţa. Pui roşiile pasate într-un vas adânc, căleşti ceapa tăiată peştişori şi prazul rondele, pui morcovii raşi, mai căleşti puţin, apoi adaugi gogoşarii tocaţi; căleşti totul 10 minute.

Condimentezi cu piper şi ienibahar boabe. Adaugi şi vinetele bătute cu o spatulă de lemn.

Intre timp, fierbi circa 15 minute lintea spălată în mai multe ape, apoi o adaugi în compoziţie. Condimentezi cu sare şi foi de dafin. Inainte de a pune zacusca în borcane, îndepărtezi boabele de piper şi foile de dafin.

Fierbi la bain-marie circa 45 de minute, lei borcanele şi le pui calde, între pături. Le laşi până a doua zi.

Zacusca cu linte

Zacusca_cu_linte

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am facut niciodata zacusca de linte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.