Zacusca cu fasole si ardei

Printeaza

O reteta simpla de zacusca cu fasole din: fasole alba, ceapa, ardei, morcovi, untdelemn, sare si piper.

Ingrediente:Zacusca cu fasole si ardei

  • două kg fasole albă
  • un kg ceapă
  • 500 g ardei
  • 500 g morcovi
  • 400 ml untdelemn
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasolea se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă în apă suficientă. Când a fiert pe jumătate – după vreo 3 ceasuri adică – se adaugă legumele. Acestea – ceapă, ardei şi morcovi (tocate mărunt ori date pe râzătoare, după caz) – se călesc mai întâi în untdelemn, după care se toarnă peste fasole şi se mai lasă să fiarbă împreună, la foc mic, încă 3 ore.

Se adaugă sare şi condimente, după gust. Se toarnă apoi zacusca în borcane curate, care se leagă bine şi se pun la bain-marie 45 de minute.

 

Poftă bună!


Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.