Zabaione cu capsuni

Printeaza

Zabaione cu capsuni din: galbenusuri, zahar pudra, amidon, vin rosu, suc de lamaie, capsuni.

Ingrediente:Zabaione_cu_capsuni

  • 4 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita amidon
  • 150 ml vin rosu dulce
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • capsuni pentru desert

 

Mod de preparare:

Intr-o oala se incalzeste apa la 80C. Se bat galbenusurile intr-un castron cu fund rotund. Se adauga zaharul si amidonul si se bate totul cu telul. Vasul cu crema se asaza in cel cu apa (nu trebuie insa ca fundul vasului cu crema sa atinga fundul vasului cu apa).

Se adauga vinul, batand incontinuu. Se amesteca pe foc pana ce incepe sa se intareasca circa 5 minute. Se scoate zabaione din bain-marie si se adauga sucul de lamaie; se repartizeaza in boluri sau pahare de desert si se orneaza cu capsuni.

Zabaione cu capsuni

Zabaione_cu_capsuni

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Extraordinara este crema zabaione, asta daca sti s-o faci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.